– Det er fint nå, men allerede ser vi at det begynner å bygge seg opp med bygeskyer på vei opp fra Danmark, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt.

De har sendt ut farevarsel om bygene. Er du riktig uheldig, kan du bli fanget i byger som bøtter ned 15 til 20 millimeter på kort tid.

Byger fra ettermiddagen

Farevarselet gjelder fra klokken 14 til 22 søndag ettermiddag og kveld for Oslo, Østfold og Akershus. Farevarselet er gult, altså moderat fare.

– Det er fra sent i ettermiddag og utover kvelden. Det er Østfold som er mest utsatt, men det kan dra seg litt lenger nord og mot Oslo, fortsetter meteorologen.

Det kan også bli torden i bygene.

Regnbygene gir fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred.

Les også

Marianne Andresen (86) er overhode for en av Oslos rikeste familier. – Alt må være i orden. Jeg driver ikke med skippertak

Kan følge med på app

Byger kan være uforutsigbare, men dersom du vil ha kontinuerlig kontroll kan et godt tips være å følge med på Yr-appen.

– Hvordan vil den klare å forutsi bygene?

– Den vil nok klare det ganske bra, svarer Moxnes.

Hun utdyper at appens forside ha et punkt som viser om det er ventet nedbør der du er de neste 90 minuttene. Man kan også gå inn på en kartfunksjon som viser hvor bygene er nå i forhold til hvor du befinner deg. Bygene på kartet beveger seg slik de er spådd til å gjøre.

– Da kan du se om de er på vei mot deg, forteller meteorologen.