Lørdag ligger an til å bli en skikkelig dagen derpå i Oslo.

Etter nesten en uke med tidvis strålende sol, blå himmel og temperaturer opp mot 7–8 grader kommer det en real skyllebøtte allerede lørdag, og det vil vare hele helga.

Lavtrykket kommer

– Fredag kommer det til å bli fint, med sol og deilig vær, men det kommer et lavtrykk som ligger mellom Storbritannia og Island for å sette en stopper for helgekosen. Det treffer nok Vestkysten hardest, men også Oslo og Østlandet.

Det sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt torsdag kveld, Iselin Skjervangen.

Hun forteller at det litt ut på lørdagen, tidlig ettermiddag, vil komme nedbør og at sjansene for at det kommer som regn er store.

– Det ser ut til å være plussgrader på rundt fem grader på dagtid lørdag, og selv om det ikke er meldt om store mengder blir det nok vått. Søndagen starter også litt vått, men da blir det litt mer av og på, kan det se ut til. Nedbøren vil fortsette å komme som regn gjennom helga, sier hun.

Kan bli glatt

Med sterke solstråler og de litt høyere temperaturene som har vært den siste uken har noe av snøen og isen som har skapt trøbbel for mange de siste ukene forsvunnet, men nå sier Skjervangen at det kan ligge an til en ny runde i starten på neste uke.

– Mandag ser det ut som det blir litt kjøligere, men det tar litt tid før det blir kaldere. Det kommer litt nedbør da og, muligens først som regn, og så sludd og snø utover kvelden. Med minusgrader på tirsdag kan det bli en ny runde med snø og is, så det kan bli glatt neste uke.

– Så vinteren er ikke over?

– Nei, det er altfor tidlig å fastslå at vinteren er over. Det kommer nok både kjøligere og varmere perioder fremover, akkurat slik som er typisk for februar, avslutter meteorologen.