Det kan virke som om planleggerne i kommunen har gått glipp av den helt unike og opplagte muligheten til å skape noe mer enn bygg. I Bestumkilen finnes nemlig den sosiale arena, som alle erfarne byutviklere leter etter.

Med sosial arena mener jeg den uformelle møteplassen som skaper byliv og hygge, der historier fortelles, der vennskap etableres og der kunnskap formidles. Slike steder styrkes med årene og blir byens sjel. Det er uklokt å ikke ivareta dette potensialet i de nye planene.

Båtmiljøet kan bli prosjektets «tryllestøv» - det som virkelig ville kunne skape et unikt prosjekt, med sjel, bolyst, og livslyst.

Her må det ha sviktet hos prosjektledelsen

Potensialet for å skape god byutvikling er åpenbar. God stedsutvikling handler om gode og ærlige medvirkningsprosesser der folk kommer med sine ønsker før planer utvikles. Først da bør arkitektenes planarbeid starte. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at her må det ha sviktet hos prosjektledelsen.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Jeg håper at vi har kloke politikere som forstår at vi ikke trenger en polert by, vi trenger en by med sosial bærekraft. Da må vi også verdsette mangfoldet og ta vare på det beste av frivilligheten, og det beste av det vi har i Bestumkilen. Det er båtmiljøet og alt det gode miljøet representerer, som kan utvikles videre sammen med bolig og næringsarealer til noe henrykkende bra, når vi bygger nytt i Bestumkilen.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Båt i Bestumkilen lindrer sjel og sinn

Les også

Leiligheten falt sakte men sikkert fra hverandre. Vi fikk skylden

Les også

Sjelden flau over Oslo-folk

Les også

I år kommer ramadan med en kraftig bismak