Avhøret av mannen i 40-årene skjedde tirsdag kveld, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid overfor VG.

Fra tidligere har politiet også avhørt den andre mannen som ble skudd i Klingenberggata i 00.30-tiden natt til søndag.

Begge de fornærmede mennene er sentrale aktører i gjengmiljøet kjent som Young Guns, ifølge Avisa Oslos opplysninger. De er utenfor livsfare, men fremdeles innlagt på sykehus.

Tre personer er siktet etter skytingen. Avisa Oslo kjenner til at minst én av dem har tilknytning til MC-klubben Satudarah.

Vurderer etterlysning

Så langt er to av de siktede på frifot. De er fremdeles ikke pågrepet onsdag morgen, forteller Metlid til Avisa Oslo.

De er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt, og politiet vurderer fortløpende å gå ut med en offentlig etterlysning av dem.

Den tredje siktede – en mann i 20-årene – ble pågrepet søndag. Han er siktet for medvirkning til drapsforsøk, men ble løslatt tirsdag. Politiet har ikke ønsket å gå nærmere inn på årsaken til at de ikke ønsket å varetektsfengsle mannen, men etter det Avisa Oslo får opplyst mener de at det ikke var han som sto bak selve skytingen.

Mannen nekter straffskyld for siktelsen, har forsvarer Marius Ihlebæk opplyst.

Knivstukket på bar

Det er foreløpig uklart hva som er bakgrunnen for skyteepisoden i helgen, men politiet har ikke utelukket at det kan skyldes en pågående konflikt i gjengmiljøet.

Som Avisa Oslo og Romerikes Blad tidligere har omtalt, skal personer fra Satudarah og Young Guns ha vært involvert i en voldsepisode på en bar i Lillestrøm 3. desember, der en mann i 20-årene ble knivstukket flere ganger.

Tirsdag kveld bekreftet politiet at de undersøker om det kan være en sammenheng mellom knivstikkingen og skytingen i helgen.