Gå til sidens hovedinnhold

Ny trikkeholdeplass foran legevakten

Den nye trikkeholdeplassen Nybrua åpnes mandag 15. februar, opplyser Oslo Sporveier på sine hjemmesider.

For abonnenter

Nybrua erstatter de tidligere holdeplassene Hausmanns gate og Brugata som ble lagt ned i november 2018.

– Mange reisende har lenge sett frem til en åpning av en holdeplass i nærheten av Legevakten, i og med at det i drøye to år ikke har vært noen av- og påstigningsmulighet mellom Schous plass på Grünerløkka og Lilletorget holdeplass i Christan Kroghs gate, skriver Sporveien.

I 2015 ble gamle Nybrua holdeplass nederst i Thorvald Meyers gate nedlagt, og det nye hellelagte stoppestedet ved legevakten overtar nå navnet. Nybrua vil være en felles holdeplass for trikkelinjene 11, 12, 17 og 18, og ligger nå inne i Ruters oppdaterte linjekart.

Gjenstår fortsatt arbeid

Selv om holdeplassen åpner i morgen tidlig, vil det fortsatt gjenstå en del arbeid med adkomster og beplantning for å gjøre den helt ferdig, skriver Sporveien.

– Det vil fortsatt være noen provisoriske løsninger for atkomsten til holdeplassen, og enkelte områder og deler av fortau som ikke er ferdigstilt, vil være avstengt med byggegjerder.

Sporveien opplyser om at det for reisende med spesielle behov legges opp til best mulig atkomst og tilgjengelighet til holdeplassen via fortau fra Hausmanns gate.

Holdeplassen er i sin helhet planlagt ferdigstilt rundt påsketider i år.

En del av Storgata-prosjektet

Anleggsarbeidet ved legevakten ble igangsatt i 2018 og er en del av det såkalte Storgata-prosjektet. Prosjektet innebærer at Storgata fra Krikeristen i vest til Nybrua i øst rustes opp og blir en gate der kollektivtrafikk og fotgjengere blir prioritert, skriver Sporveien.

– Trikketraseen oppgraderes, og det gjennomføres omfattende vann- og avløpsarbeider som del av prosjektet, flere meter under bakken.

Bymiljøetaten skriver at den nye Storgata blant annet skal få nye og bredere fortau og nytt gatedekke i betong med nye trikkespor.

Det skal i tillegg bygges enda et stoppested ved Youngs gate og Folketeaterpassasjen.

Hele gaten gjenåpner sommeren 2021.

Kommentarer til denne saken