SV går mest frem på en meningsmåling Kantar har utført for TV 2 i Oslo. Partiet øker hele 7,8 prosentpoeng og blir tredje største parti i hovedstaden med 17,1 prosent.

Det ligger dermed an til en historisk oppslutning for SV og partiets best valg i Oslo noensinne.

Til sammenligning var SVs oppslutning i Oslo under stortingsvalget i 2017 på 9,3 prosentpoeng.

Oslo SVs førstekandidat Kari Elisabeth Kaski utpekes internt som en svært het kandidat til å bli statsråd hvis SV havner i regjering, erfarer Avisa Oslo. Selv vil hun ikke kommentere statsråd-spørsmålet.

– Det er veldig hyggelig av dem. Det er veldig fint med støtte fra eget fylkeslag, men de vet som jeg at vi enda har flere dager igjen av valgkampen. Sykt mange forhåndsstemmer hver dag. Ingenting er avgjort før det er avgjort, så det viktigste er å jobbe for at SV gjør et best mulig valg.

Slik svarte Kari Elisabeth Kaski da Avisa Oslo tirsdag viste til at hennes egne kolleger i Oslo SV mener hun kan brukes i en rekke forskjellige poster om SV havner i regjering.

Dette viser TV2s nyeste Oslo-måling:

Ap 22 %
FrP 5,3 %
H 20,6 %
KrF 1,4 %
MDG 8,6 %
Pensjonistpartiet 0,4 %
Rødt 9,7 %
Sp 1,9 %
SV 17,1 %
V 11,2 %
Andre 2,3 %

Rødt, Venstre og MDG vokser, mens FrP halverer oppslutningen

Ut ifra meningsmålingene tyder alt på at miljøpartiene SV, MDG og Venstre vil gjøre et brakvalg i Oslo.

Alle de tre partiene peker på at klima har blitt en helt sentral del av valgkampen som hovedforklaringen på framgangen. Dermed ser det ut som de tre partiene opplever stor medgang etter FNs dystre klimarapport i august.

Venstre som fikk 8,4 prosentpoeng av Oslos borgere sine stemmer i 2017, ligger i år ifølge TV 2s ferskeste meningsmåling an til å få 11,16 prosentpoeng.

MDG klatrer også tydelig oppover på meningsmålingen, fra 6 prosentpoeng fra Osloborgerne i 2017 til 8,58 prosentpoeng under årets valg.

Og hadde det vært opp til Oslovelgerne kommer Rødt seg over sperregrensa med god margin.

Rødt gjør det også historisk godt med 9,7 prosent. Skulle dette bli valgresultatet finnes det ikke maken i historien til verken Rødt eller tidligere Rød valgallianse, skriver TV2.

FrP derimot som hadde en valgoppslutning på 9,5 prosentpoeng under forrige stortingsvalg, vil ifølge TV2s måling nå bare få 5,33 prosentpoeng.

Og målingene er trolig ikke hyggelig lesning for Høyre eller Arbeiderpartiet.

I 2017 gikk Ap av med 28,4 prosentpoeng av stemmene, og Høyre 26,4 prosentpoeng.

I år viser målingen at Ap kan synke med 6,24 prosentpoeng og Høyre med 5,78 prosentpoeng.

Les også

Venstre slår knallhardt tilbake mot «bestevennen»