Det er kun sju uker siden Arnold Nybo erstattet Jan Tore Kjær som styreleder i Vålerenga Ishockey. Nå må lederen trekke seg på grunn av helseutfordringer i familien.

– Jeg skulle gjerne stått tiden ut, men i forrige uke skjedde det en «helseendring» i nærmeste familie som ikke er forenelig med et meget interessant og noe tidkrevende verv. Nå må jeg bruke min tid å være til stede for de som betyr mest, skriver han i en SMS til Avisa Oslo.

Det var nettstedet nitten.no som omtalte nyheten først.

Hasteinnkaller til årsmøte

Nitten.no skriver at Vålerenga nå har innkalt til et ekstraordinært årsmøte på Jordal 30. mai. Det er klubbens medlemmer blitt informert om i en e-post.

«Årsaken til innkallingen er at styrets leder måtte trekke seg grunnet familiære forhold. Valgte nestleder ønsker ikke å overta vervet. I tillegg har to varamedlemmer trukket seg. Styret ser seg derfor nødt for å supplere styret med ny styreleder og to varamedlemmer», heter det i e-posten, ifølge nettstedet.

Stormer rundt klubben

Nyheten om at styrelederen trekker seg, kommer i kjølvannet av flere turbulente uker i klubben. Vålerenga står fortsatt uten en hovedtrener og en sportssjef. Det var blant oppgavene Nybo sto overfor.

Nå må klubben altså i tillegg gjøre endringer i styret – igjen. Den siste tiden har en rekke profiler trukket seg ut av ulike grunner:

  • I slutten av mars ble styreleder Jan Tore Kjær avsatt og beskyldt for kuppforsøk. På det samme årsmøtet trakk også Rune Syversen, styrets nestleder, seg fra vervet.
  • Kun noen uker senere, i starten av april, kom nyheten om at klubblegenden Espen «Shampo» Knutsen ville gi seg som hovedtrener. Sportssjef Frikk Juell trakk seg også ut av klubben på grunn av «uenigheter rundt klubbens sportslige veivalg».

  • Juniortrener Simon Stolt Wang, som ble trukket frem som en av de heteste kandidatene til å ta over etter Knutsen, forsvant også overraskende ut dørene på Jordal.

  • Det samme gjorde målvaktveteranen Steffen Søberg, som ble informert over telefon at han etter ni år i klubben ikke lenger var ønsket.

  • Da Vålerenga-helten Alexander Bonsaksen offentliggjorde at han skulle returnere til den norske serien etter flere år i utlandet, trodde mange at stjernebacken skulle ende opp i Oslo-klubben. Han valgte heller å signere for rivalene Frisk Asker.

  • I tillegg forsvant Brede Csiszar, en av klubbens største legender gjennom tidene, ut av styret kun noen uker etter at han ble valgt inn som varamedlem. Det samme gjaldt Andreas Stene.