Ny dag, nytt snøkaos. Folk på Sør- og Østlandet begynner å bli vant til det nå, men Vegtrafikksentralen øst gjentar budskapet de har kommet med de siste dagene.

– Du bør absolutt vurdere om du må ut og kjøre. Det gjelder i dag også – og i og for seg i helgen og, sier trafikkoperatør Annie Serup til NTB.

På Sinsen har det allerede vært en bilstans fredag morgen. En personbil fikk stans før avkjøringen til Aker sykehus like etter kl. 05.30.

Klokken 05:51 melder Vegtrafikksentralen Øst at veien er åpnet for normal trafikk etter berging.

Trafikkoperatør Trude Lindstad opplyser imidlertid at trafikken foreløpig flyter greit i og rundt Oslo.

– Det spørs om det ikke er mange som har tatt til etterretning at det har vært og er meldt dårlig vær.

SNØ: Når det snør så heftig som det gjør, er det flere som får merke det. Video: AO-tipsere

Kollektivtrafikken relativt i rute

– Akkurat nå går det veldig bra. Det har kommet litt mindre snø i natt enn det som var meldt, sier pressekontakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, rundt klokken 06.30.

Dette gjør at alle linjene går, bortsett fra linje 81 som er innstilt mellom Trygve Strømbergsvei i Prinsdal og Ødegården, men der kjører linje 83 i samme trasé , så det er kun ett stopp som er ute av drift.

Johansen sier likevel at forholdene gjør at det fort kan oppstå forsinkelser, men at det er ikke snakk om store forsinkelser.

– Men ting kan endre seg veldig fort, for det er nå og utover snøen kommer. For de som skal ut å reise er det viktig at de holder seg oppdatert på sin avgang.

Brøyter natta lang

Vegtrafikkensentralen øst sier at hovedveinettene på Østlandet i stor grad er bare, men at det også kan ligge snø der. På de mindre veiene kan det være mye snø.

– Brøytemannskapene er ute 24 timer i døgnet. Både de og bergingsbilene har hatt nok å gjøre, sier Annie Serup.

Hun sier det er ventet problemer også utover dagen fredag.

– Man bør nok tenke gjennom om man skal dra på hytta eller ikke denne helga, sier hun.