Gå til sidens hovedinnhold

Ny brannstasjon i Bjørvika

Nye Sentrum brannstasjon skal bygges i Bjørvika og må være operativ før hovedbrannstasjonen rives.

Sentrum brannstasjon skal ligge helt vest i Bjørvika, og Plan og bygningsetaten har nå gitt rammetillatelse til den nye brannstasjonen. Det melder de om i en pressemelding torsdag. Den skal stå klar i 2023.

Må bygges så fort som mulig

Den nåværende hovedbrannstasjonen på Arne Garborgs plass må rives for å få plass til det nye regjeringskvartalet, og brannvesenet må være ute av den gamle stasjonen innen utgangen av juni 2023. Da trengs det en ny brannstasjon i sentrum for å sikre at det er god nok brannberedskap.

– Det er svært viktig at nye Sentrum brannstasjon i Bjørvika blir bygget så raskt som mulig, sier direktør i Plan- og bygningsetaten, Siri Gauthun Kielland.

Trenger ny hovedbrannstasjon

Avisa Oslo har tidligere omtalt at byrådet i Oslo ville vrake den nye hovedbrannstasjonen på Bryn, fordi det ble dyrere enn de hadde estimert i utgangspunktet. Den skulle opprinnelig koste 1,9 milliarder kroner, men ble etter hvert ventet å koste 4,52 milliarder isteden. Det var allerede brukt 277 millioner kroner da byrådet foreslo å droppe prosjektet.

Vil sikre god brannberedskap

Den nye brannstasjonen i Bjørvika vil ifølge Plan og bygningsetaten sikre en fortsatt god beredskap i Oslo sentrum.

– De andre eksisterende brannstasjonene i Oslo vil sammen med nye Sentrum brannstasjon sikre en fortsatt god brannberedskap, sier Gauthun Kielland.

Plasseringen til den nye brannstasjonen er den beste Oslo kommune har funnet opplyses det om i pressemeldingen.

– Vi mener plasseringen mellom Havnelageret og vegtrafikksentralen til Statens vegvesen er godt koblet til sentrumsstrukturen. Samtidig er det kort vei til tunnelsystemet, sier Kielland.

Les også

Kunstnerkompiser tjener millioner på kunst om miljøvern

Les også

Razia var på besøk hos moren da hun og søsteren så disse merkene i asfalten på Manglerud: – Ganske ubehagelig

Les også

Svensk kosmetikk-gigant inntar Karl Johan

Kommentarer til denne saken