Sentrum brannstasjon skal ligge helt vest i Bjørvika, og Plan og bygningsetaten har nå gitt rammetillatelse til den nye brannstasjonen. Det melder de om i en pressemelding torsdag. Den skal stå klar i 2023.

Må bygges så fort som mulig

Den nåværende hovedbrannstasjonen på Arne Garborgs plass må rives for å få plass til det nye regjeringskvartalet, og brannvesenet må være ute av den gamle stasjonen innen utgangen av juni 2023. Da trengs det en ny brannstasjon i sentrum for å sikre at det er god nok brannberedskap.

– Det er svært viktig at nye Sentrum brannstasjon i Bjørvika blir bygget så raskt som mulig, sier direktør i Plan- og bygningsetaten, Siri Gauthun Kielland.

Trenger ny hovedbrannstasjon

Avisa Oslo har tidligere omtalt at byrådet i Oslo ville vrake den nye hovedbrannstasjonen på Bryn, fordi det ble dyrere enn de hadde estimert i utgangspunktet. Den skulle opprinnelig koste 1,9 milliarder kroner, men ble etter hvert ventet å koste 4,52 milliarder isteden. Det var allerede brukt 277 millioner kroner da byrådet foreslo å droppe prosjektet.

Vil sikre god brannberedskap

Den nye brannstasjonen i Bjørvika vil ifølge Plan og bygningsetaten sikre en fortsatt god beredskap i Oslo sentrum.

– De andre eksisterende brannstasjonene i Oslo vil sammen med nye Sentrum brannstasjon sikre en fortsatt god brannberedskap, sier Gauthun Kielland.

Plasseringen til den nye brannstasjonen er den beste Oslo kommune har funnet opplyses det om i pressemeldingen.

– Vi mener plasseringen mellom Havnelageret og vegtrafikksentralen til Statens vegvesen er godt koblet til sentrumsstrukturen. Samtidig er det kort vei til tunnelsystemet, sier Kielland.