Gå til sidens hovedinnhold

Ny avgjørelse om tiltakene denne uka: – Et vanvittig press

Smittetrenden synker og byrådet jobber intenst med å vurdere hvilke tiltak som eventuelt skal lettes. En avgjørelse tas denne uka.

NB: Tidligere i dag skrev Avisa Oslo at Raymond Johansen bekreftet at det skulle tas en avgjørelse angående koronatiltak torsdag. Raymond Johansen presiserer at ny avgjørelse om koronatiltakene vil bli tatt denne uken, men at de ikke har tatt noen endelig avgjørelse om hvilken dag beslutningen tas.

– Det er et vanvittig press fra alle sektorene om å åpne. Det er det ikke til å legge skjul på, sier Johansen da Avisa Oslo møter ham på Årvoll gård mandag.

Byrådslederen forklarer at det er et internt møte 16.30. Der skal de diskutere gjenåpningsplanen, noe de gjør kontinuerlig framover, og i morgen holder byrådet også sitt ukentlige møte.

Vaksinerte, innleggelser, antall smittede og mobilitetsutviklingen siste uke. Alt sammen er viktige faktorer for om lettelser er aktuelt.

– Det blir noen spennende uker nå, sier byrådslederen.

På spørsmål om åpning av butikker og restauranter er blant det som skal diskuteres under kveldens møte, svarer Johansen følgende:

– I hvert fall deler av det. Vi har sett på trinnene. Det er ikke sikkert at alt i ett trinn åpner samme dag, sier Johansen.

– Men kan det bli gjenåpninger denne uka her?

– Vi får diskutere etterpå, svarer Raymond Johansen.

Han understreker at smittesituasjonen er ustabil og at mye forandrer seg fra da dag til dag. Dermed kan mye forandre seg i løpet av én dag.

– Det er ekstremt krevende, sier byrådslederen til Avisa Oslo om gjenåpningsarbeidet der ulike sektorer har store forventninger til gjenåpning hos dem.

NHO uttalte tidligere i dag til Avisa Oslo at de forventer gjenåpninger hos butikker og uteliv, som igjen fører til at folk kommer tilbake på jobb.

– Jeg skjønner at mange forventer lettelser. Kulturen forventer lettelser, idretten forventer lettelser, og alle barnehager og alle skoler forventer lettelser. Det samme gjelder universitetene. Så de er ikke alene om det, sier Johansen til Avisa Oslo.

Byrådslederen avviser at det blir aktuelt å åpne opp for alt den nærmeste tiden.

– Nei, det skal vi ikke. Men det må være en viss samordning med de omkringliggende kommunene, sier byrådsleder Raymond Johansen til Avisa Oslo.

Kommentarer til denne saken