Hendelsen skjedde onsdag i forrige uke – seks dager før den 33 år gamle mannen ble skutt og drept i en konfrontasjon med politiet i Thereses gate på Bislett.

Det bekrefter politiadvokat Kari Kirkhorn overfor NRK.

– Når det gjelder oppdraget i forrige uke, så kan vi bekrefte at politiet ble tilkalt, at han ble påtruffet og bortvist fra stedet, sier hun til kanalen.

Oppdraget skal ha endt med at mannen ble kjørt hjem av noen andre enn politiet, skriver NRK videre.

Den nå avdøde mannen ble i desember i fjor idømt tvungent psykisk helsevern, blant annet for et drapsforsøk i 2019 på Ankerbrua på Grünerløkka.

Da han ble drept tirsdag, var han fremdeles underlagt helsevesenet, men han var ute på permisjon. Da bodde han på en adresse i Thereses gate, kun et par hundre meter fra stedet der han ble skutt.

Hvorvidt hendelsen på burgerrestauranten i forrige uke ble rapportert til helsevesenet eller institusjonen som hadde ansvaret for mannen, kan ikke Kirkhorn svare på.

– Det er naturlig å se på hele bildet her når dette skal ettergås, sier hun til NRK.

Etter hendelsen på Bislett har Statsforvalteren i Oslo og Viken varslet at de vil opprette tilsynssak med helsevesenet. Blant annet vil de be Oslo universitetssykehus (OUS) om hva slags helsehjelp 33-åringen fikk forut episoden i Thereses gate.