Sportskommentatoren og TV-personligheten, Jon Herwig Carlsen, ble 84 år gammel. Det melder NRK.

– Han døde søndag kveld etter lengre tids sykdom. Han sovnet stille inn med de nærmeste rundt seg, opplyser sønnen Jon Christian Herwig Carlsen til NRK.

Jon Herwig Carlsen er oppvokst på Kampen i Oslo.

Mottok flere priser

Sammen med sportskommentator Kjell Kristian Rike, har Carlsen kommentert langrenn og skiskyting med NRK siden 1970-tallet, helt fram til Rike gikk bort i 2008. Carlsen kommenterte alt fra skiskyting og langrenn, til skihopping, ishockey og motorstopp.

Carlsen kommenterte blant annet skirennet da Oddvar Brå brakk staven i 1982, og er mannen bak de kjente ordene «la ham få en stav, da.»

I 2008 fikk Carlsen fikk kongens fortjenstmedalje i sølv for å underholde sportsinteresserte, og fikk året før tildelt Gullrutens hederspris, skriver NRK.

– Jeg vil jo huske Jon Herwig som en fantastisk god venn og kollega. Jeg var så heldig at jeg i 12 år fikk den gleden av å kommentere hopp sammen med han. Jeg har hatt fantastiske år i NRK, men den tiden jeg fikk lov til å reise og kommentere med Jon tror jeg er noe av det største, sier Arne Scheie til NRK.