Det melder NRK mandag morgen.

Elever i videregående skole har vært nødt til å forholde seg til rødt nivå i skolen siden før jul, men nå går regjeringen tilbake til gult nivå. Det skjer ifølge statssekretær Hallvard Hølleland (Ap) allerede før torsdag 14. januar. Da er det fire uker siden det ble innført rødt nivå i skolenog en rekke andre tiltak ble innført for å forhindre smittespredning.

– Vi vil endre trafikklys i videregående fra rødt til gult. Det må være et gult nivå som gjør det mulig for elevene å være mye til stede, samtidig som vi sikrer smittevern, sier han til kanalen.

Hølleland sier regjeringen har gitt nasjonale helse- og utdanningsstyresmakter i oppdrag å lage et nytt gult nivå for å få flere elever mer på skolen raskt.

– Regjeringen vil før 14. januar gjøre endringer i tiltakene som gjelder nå, slår han fast.

NTB skriver at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) mandag morgen sier til NRK at det er mer krevende å gå fra rødt til gult i videregående skole, men at regjeringen har bedt om råd med tanke på å kunne gå bort fra de strenge tiltakene for disse elevene.

– Rødt nivå på videregående er det mest inngripende vi gjør overfor den elevgruppen, så det er definitivt et sted å ta tak. Så må vi se på hvilke anbefalinger vi får fra helsemyndighetene og vurdere det opp mot målet om minst mulig tiltak mot barn og unge, forklarer hun.

– Målet er å ta ned så mye vi kan på hele utdanningssektoren, sier Brenna, men vil ikke tidfeste når eventuelle endringer kan innføres.