Gå til sidens hovedinnhold

Norway Cup 2021 er avlyst

Heller ikke i år blir det fotballkamper på Ekebergsletta i Oslo.

- Med alle de restriksjoner og begrensninger som myndighetene legger opp er vi redd for at barna ikke får den gode opplevelsen de fortjener.

Det skriver marked- og kommunikasjonssjef i Bækkelagets Sportsklub, Trygve Nielsen, i en e-post som er sendt til samarbeidspartnere.

- Norway Cup er et grandiost arrangement, og skalere dette til et minimum er for stor risiko for klubben å ta på seg, skriver han videre.

- En sorgens dag

Generalsekretær i Norway Cup Pål Trælvik er åpenbart en slagen mann da Nettavisen ringer etter at nyheten er ute.

- Dette er en sorgens dag. Etter mye frem og tilbake ble vi nødt til å avlyse årets Norway Cup. Vi har jobbet med covid-tilrettelegging helt siden avslyningen i fjor, og har gjort klart en fantastisk protokoll. Det har strammet seg inn gang på gang, men nå har vi dessverre sett oss nødt til å avlyse turneringen.

- Hvilke muligheter har dere sett på?

- Vi har naturligvis sjekket opp flere forskjellige løsninger, men alle muligheter tok turneringen så langt bort fra hele Norway Cup-følelsen. Vi kunne hatt en deltakerliste på 5000, med kohorter på 500 som måtte hurtigtestes kontinuerlig. Da måtte vi gjort omkring 12500 tester om dagen, for å være på den sikre siden. Men det hadde rett og slett blitt for vanskelig å gjennomføre, sier Trælvik.

Og fortsetter:

- Vi har vurdert å bruke flere forskjellige baner rundt omkring i Oslo, men da blir det også en helt annen stemning og følelse på sletta. Poenget er jo at man skal kunne dra rundt fra bane til bane og se på fotball, dra på tivoli, kanskje finne seg en flørt eller se på konserter. Tilskuere måtte også vært regna i kohorter, og ville med et vært lite plass til fotballspillere til slutt.

Kommentarer til denne saken