Avisa Oslo viser denne høsten kampene til Oslo-lagene i Norsk Tipping-ligaen. Siden seriestarten i starten av august har avisen hver uke sendt rundt 10–15 kamper med Oslo-lag gjennom Direktesport.no.

Lagene Avisa Oslo viser i Norsk Tipping-ligaen er Lyn, Ullern, Ready, Skeid 2, Grorud 2, Lokomotiv Oslo, Frigg, Stovner, Oppsal og Nordstrand.

Nora Johnsen er blant åtte kommentatorer som skal kommentere kampene for Avisa Oslo. Johnsen studerer journalistikk ved OsloMet. Siden hun flyttet til hovedstaden er hun blitt veldig glad i Oslo-fotballen. Lørdag kommenterte hun oppgjøret mellom Frigg og Bjarg.

– Det er tross alt ingen andre steder i Norge med så mange lag i samme område, og attpåtil gode lag. Derfor er det jo en stor ære å få lov til å videreformidle Oslo-fotballen ved å kommentere kamper. Det er også noe jeg synes er veldig gøy, og det håper jeg skinner gjennom i kommenteringen, sier Johnsen.

Hun er opprinnelig fra Raufoss. Fotballinteressen har hun hatt så lenge hun kan huske.

– Pappa tok meg med på stadion for å se Raufoss-kamp omtrent fra jeg kunne gå. Da var det nok kioskturen i pausa som var mest interessant, men ettersom jeg ble eldre vokste fotballinteressen, og spesielt interessen for norsk fotball, forteller 21-åringen.

Satser stort

I tillegg skal Jonas Nilseng Almaas, Victor Engebretsen, Even Lübeck, Marius Medby, Vetle Ravn Viken, David Nyvoll og Mario Andrés Neira Torres kommentere diverse kamper for Avisa Oslo.

Dette er en del av Amedias store satsing på breddefotballen. I år blir det sendt flere kamper per runde enn noen gang i de lavere divisjonene.

Avisa Oslo viser også lagene fra hovedstaden som spiller i Toppserien (Vålerenga og Lyn) og PostNord-ligaen (Vålerenga 2, Kjelsås og Skeid).

– Vi er veldig glade for å ha tilknyttet oss Nora som fotballkommentator. Hun er faglig sterk og stiller veldig godt forberedt til kamp. Det er derfor veldig gøy å se at Nora tar denne oppgaven på en god og stødig måte. Vi ser frem til å bruke Nora og de andre kommentatorene fremover i AOs fotballsatsing, sier Erlend Vikene, videosjef i Avisa Oslo.