I juni, fire måneder etter at «Skam»-stjernen Ulrikke Falch annonserte at hun skulle trekke seg tilbake fra sosiale medier, hadde hun premiere på sin helt egen dokumentarserie, «Ulrikke uden skam», hos danske TV 2.

Serien som aldri er blitt vist i Norge gjorde imidlertid stor suksess i Danmark, og nå er Falch nominert til pris for beste reportasjeserie under den gjeve TV-prisen i Danmark.

Det meddeler Falch selv på Facebook.

– Jeg og familien tok for en stund siden et valg om å ikke vise serien i Norge. jeg har hatt veldig godt av å verne om privatlivet mitt mer i 2020 enn det jeg tidligere har gjort, skriver Falch og fortsetter:

– Jeg har strebet etter å være transparent i mediene, i håp om å bevise at det er normalt å ikke alltid gjøre alt riktig, at mennesker er komplekse og at ingen er perfekte. Det var liksom min aktivisme. Så viste det seg at det var jeg selv som egentlig trengte å innse det, istedenfor å prøve å overbevise alle andre om det. Og da føles det veldig godt og trygt å slippe alt som følger med å vise denne serien i Norge og heller fokusere på hvor jeg er akkurat nå.

– Tung innspillingstid

Til Avisa Oslo forteller Falch at hun er skikkelig glad for anerkjennelsen, spesielt fordi hun mener at de som står bak serien fortjener det så mye.

– Det var jo en veldig tung innspillingstid som avhenger mye av at jeg hadde tillit til blant andre fotografen og produksjonen. Jeg hadde aldri klart å fullføre serien uten dem og familien min som investerte veldig mye av seg selv, sier Falch.

Mye av det reportasjeserien handler om er nettopp hvordan livet til Falch har vært etter den voldsomme suksessen med NRK-serien «Skam». Ifølge danske TV 2 handler serien om hvordan hun hver dag har måttet slite for å takle dårlig selvtillit, fortidens demoner og rollen hun har bygget rundt seg selv på Instagram.

I et intervju med den danske avisen ALT, bare noen dager før premieren på serien, åpnet Falch opp om diagnosen hun fikk i kjølvannet av «Skam»-suksessen, og arbeidet hun har lagt ned for å klare å leve med den.

Går til terapi

I intervjuet, som ble gjengitt av Dagbladet, fortalte Falch at hun er blitt diagnostisert med en personlighetsforstyrrelse som hun får hjelp til å lære seg å takle. Hun har også fått hjelp via terapi for å lære å leve med angst hun lenge har slitt med.

Falch forklarer at diagnosen har gitt henne et håp om at hun ikke trenger å ha det like vanskelig som tidligere.

– Det finnes en behandling for det, og det finnes en løsning. Nå går jeg i terapi to ganger i uka, og det fortsetter i noen år. Jeg har forpliktet meg langsiktig til å konstant jobbe med meg selv, fortalte Falch åpenhjertig.