Gå til sidens hovedinnhold

Nok en tiltale etter demonstrasjoner i sentrum: Kastet flaske og sparket politibil

19-åring må møte i retten for å ha deltatt i opptøyene mot den islamfiendtlige organisasjonen SIAN.

Det brøt ut gatekamper da den omstridte organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) demonstrerte utenfor Stortinget 29. august i fjor.

Som Avisa Oslo omtalte tidligere i februar, må en rekke personer møte i retten etter scenene som utspilte seg i Oslo sentrum denne augustettermiddagen.

I en fersk tiltale må en 19-årig oslomann svare for vold mot offentlig tjenesteperson og skadeverk i forbindelse med SIAN-demonstrasjonen. I tiltalen er det gjengitt hvordan han skal ha sparket mot en politibil og kastet en flaske i frontruten.

Rettssaken mot 19-åringen er berammet for Oslo tingrett 16. april.

Den unge mannen er ikke den eneste. Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot minst elleve personer – i hovedsak for vold, forsøk på å hindre politiet i å gjøre jobben sin og skadeverk.

Saken fortsetter under bildet.


SIAN-demonstrasjonen 29. august endte i voldelige opptøyer etter at flere motdemonstranter rev vekk sperringer og angrep flere politifolk. Situasjonen ble til slutt så ille at politiet trakk seg vekk fra området.

Se politiets video fra åstedet øverst i saken.

Foreløpig er en 20-årig mann dømt for å ha kastet en stol i vindusruten på en politibil og revet i sidespeilet på en annen.

«(...) en del motdemonstranter slo, sparket og kastet gjenstander på bilene. En av disse var tiltalte, som tok en stol fra en café i området, løp etter MIK-bilen M-11 og kastet stolen mot vinduet på passasjersiden av bilen. Deretter rev han i høyre sidespeil på MIK-bilen M-13. Det var også en rekke andre som sparket, slo mot bilene og sparket, slo og rev i sidespeilene», heter det i dommen, som Avisa Oslo omtalte for halvannen uke siden.

Straffen endte på 18 dagers fengsel.

Les også

Her kaster han en stol på politiet under SIAN-demonstrasjon – elleve personer tiltalt

Kommentarer til denne saken