Dermed er to av de tre som er siktet etter ranet, varetektsfengslet.

Alle tre er bosatt i Stockholms-området, men har opprinnelse fra Tyrkia. Tidligere i uken ble en 59 år gammel mann varetektsfengslet i Oslo tingrett, etter at Oslo-politiet utstedte en nordisk arrestordre og fikk han utlevert fra Sverige.

Det ble også utstedt slike arrestordrer på de to andre siktede, og 46-åringen som lørdag ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll, ble fredag utlevert til norsk politi.

Den tredje siktede soner en kort dom i Sverige og vil bli utlevert til Norge umiddelbart etter endt soning, har politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga opplyst til Avisa Oslo.

Samarbeid

Oslo-politiet har hatt et meget tett og godt samarbeid med svensk politi i etterforskningen av postranet, som skjedde på Helsfyr 22. mai.

De tre mennene som slo til mot det nå nedlagte postkontoret, truet de ansatte med en pistol før de kjørte av gårde i en svart Nissan Note. Det viste seg at bilen var påsatt stjålne kjennemerker, men at bilen hadde sine originale, svenske kjennemerker da den passerte svenskegrensen og fortsatte videre mot Karlstad og deretter Stockholm.

Videoovervåking viser at ransbilen passerte svenskegrensen klokken 12.00 samme dag som ranet skjedde.