Politiet varslet natt til torsdag at det oppsto en bilbrann ved Rosenholm på Holmlia.

Nødetatene rykket ut. Ifølge politiet var det ikke spredningsfare. Brannen var i en bil på en parkeringsplass.

– Det var full fyr i en personbil, forteller vaktkommandør Arvid Nordstrand i Oslo 110-sentral.

Politiet meldte om brannen like over midnatt. Klokken 01:26 var brannen slukket.

– Det tok en liten stund fordi vi ventet på at politiet skulle ankomme. Vi tok det litt med ro med tanke på sikring av spor. Slik at vi ikke tråkket og ødela for politiet så de kunne sikre spor, forteller vaktkommandøren videre.

Etterforskes

– Politiet var på stedet med flere enheter. Det er sikret spor fra stedet og avhørt vitner i området rundt, svarer krimvaktleder Mona Nordby i Oslo politidistrikt.

Hun beskriver at det er store skader på bilen som nå er tauet inn av politiet. De skal torsdag vurdere om den skal undersøkes nærmere. Krimvaktlederen kan ikke svare på hva de vurderer som årsak til brannen nå.

– Det er opprettet sak på forholdet og det vil vurderes videre etterforskning for å finne årsaken.

Hun presiserer at det er saken sendes videre i politiet og at det er da det blir vurdert om det skal gjøres videre undersøkelser av bilen eller ei.

I samme område

Adressen AO får av brannvesenet viser at bilbrannen skjedde i samme område, muligens på samme parkeringsplass som den store bilbrannen i forrige uke.

Under den forrige brannen var AO til stede og skrev flere saker om oppfølgingen. Tre biler ble da totalskadd, men politiet henla saken halvannet døgn etter brannen.

Den øverste pilen i kartet under viser bilbrannen natt til torsdag. Den nederste pilen viser bilbrannen i forrige uke.

– Innledende fase

AO har spurt Oslo politidistrikt flere spørsmål om brannen og har fått følgende svar:

– Politiet er i en innledende fase av etterforskningen. Det er foretatt undersøkelser og bevissikring på stedet. Politiet har gjennomført vitneavhør og videre etterforskningsskritt blir vurdert fortløpende, herunder også tekniske undersøkelser. Politiet avventer den videre etterforskningen når det gjelder en eventuell sammenheng med brannen natt til 16. februar, svarer politiadvokat Helle Brabrand i en samlet e-post.