– Jeg tror ikke jeg har kjangs på vervet.

Det sier Line Oma til Avisa Oslo på vei inn til møtet hvor Oslos neste varaordfører skal velges. Oma stiller i kampvotering.

– Du gikk ut i går og sa at du ville stille til kampvotering for å gi en mulighet til de som ville stemme for likestilling. Du tror altså ikke det har endret noe?

– Jeg har fått en del positiv respons. Jeg er usikker på om det får noen endring i form av konkrete stemmer. Men det gjenstår å se.

Oma forteller at hun har fått mange positive tilbakemeldinger etter at hun mandag rettet hard kritikk mot eget parti.

– Jeg har fått en del fra kvinner både i og utenfor Arbeiderpartiet, sier hun.

Mange tilbakemeldinger

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra andre i Oslo Ap?

– Jeg har fått litt på Facebook-profilen min. Noen er kanskje overraska over hva som er i ferd med å skje, at de ikke har fått det med seg. Noen syns at vi har mange gode mannlige kandidater, og det er jeg enig i. Men mange mener det er viktig med kvinnerepresentasjon.

Oma legger vekt på at dette er en unik mulighet, og at det er syns å la den gå fra seg med tanke på å få kvinner i ledende posisjoner.

– Men det betyr jo bare at vi må jobbe hardt på til neste korsvei, for å fremme kvinner i Oslo Arbeiderparti fremskutte posisjoner, sier Oma.

– Et luksusproblem

Avtroppende varaordfører Kamzy Gunaratnam mener alle de tre kandidatene vil være gode varaordførere for byen.

– Jeg tenker at Oslo Arbeiderparti har et luksusproblem. Vi får enten vår første homofile varaordfører, eller så får vi vår første muslimske varaordfører eller så får vi tidenes tøffeste dame. Så det er et luksusproblem, et problem som er greit å ha.

– Har du en favoritt?

– Nei. Jeg tror det blir kjempespennende uansett. Alle tre er kvalifisert, så Oslo Arbeiderparti skal bare slå seg selv på skuldra og tenke at vi har masse talenter, og det er bra.

Om kritikken Oslo Ap har fått om lav kvinnerepresentasjon, sier hun følgende:

– Jeg har jobbet med representasjon i partiet i fjorten år. Dette jobber jeg med hele året. Jeg syns derfor det er veldig dumt at etter er noe man engasjerer seg for først når nominasjoner skjer, dette må vi jobbe med hele året. Det skal jeg fortsette med, og det regner jeg med resten av Oslo Ap også vil.

LES OGSÅ:

Skjebnemøte i Oslo Ap: – Min spådom er at dette kommer til å bli uhyre jevnt