Røa gjennomgår en rivende utvikling for tiden. Etter å ha vært en svær byggeplass i lang tid er ting i ferd med å falle på plass i bydelssenteret i disse dager.

Folk har flyttet inn i de nye leilighetsbyggene, og det nye kjøpesenteret Røa Torg er nettopp åpnet.

Men ikke alle er fornøyd med utviklingen og det som er kommet. På Facebook-gruppa Røa – Et av Oslos beste bo-områder har det vært kritikk mot det nye tilskuddet.

Men Røa-innbyggeren Nicolay Bruusgaard er derimot begeistret for det som skjer.

– Jeg er helt sikker på at det blir knallbra når det blir ferdigstilt. Røa trengte et ansiktsløft, og dette blir bra, skriver han.

Over 400 personer har gitt ham et likerklikk på Facebook for utspillet.

Får solid støtte

– Vi husker alle hvordan det var før ombyggingen. Dette er et fantastisk fremskritt. Det kommer til å gjøre masse for Røa, sier Bruusgaard.

Han trekker en parallell til tettstedet på den andre siden av bygrensa som vokser så det nesten kan høres til Røa:

– Alle snakker om Bekkestua. Det er jo naturlig, for stedet kan jo minne om Røa. Målet må jo være å gjøre stedet vårt enda mer komplett.

Bruusgaard peker på at Røa nå har kjøpesenter, et par restauranter, svømmebasseng og skoler.

– Kunne blitt fantastisk

Det er store planer for videreutvikling av Røa. Skanska har store planer om boligutbygging i sentrum.

– Det er spennende å se hva som skjer. Jeg forventer at det skal bygges mer langs t-banen. Så lenge det er usikkert med tunnelen vil ting ta litt tid.

– Røa har alt, det eneste vi sliter med er trafikken som vi ikke har klart å få bort ennå. Vi blir nedprioritert gang på gang. Men vi kan jo å ikke slutte å nyte Røa selv om tunnelen lar vente på seg.

Han trekker igjen fram nabotettstedet, som lar løst problemene og fått flere tunneler:

– Kunne vi fått et «Bekkestua» på Røa kunne det blitt fantastisk.

Den store shoppingmagneten i Oslo Vest er kjøpesentert CC Vest på Lilleaker. det er Norges 8. største kjøpesenter.

– Folk vil fortsatt dra dit, men mange kommer til å foretrekke Røa. Vi har flotte matbutikker, mange finner det de trenger på Røa nå.

Vil ikke flytte noe annet sted

Én ting er han særlig fornøyd med at har dukket opp:

– Fram til nå har vi savnet et spisested, og et sted å gå ut og ta seg litt drikke. Nå har det kommet en indisk restaurant på Røa Torg, familien testet den nylig ut, og det var veldig bra. I dag har vi Miso ved t-banen. Et utrolig gjestfritt og hyggelig sted som jeg håper de finner en god løsning for.

I tillegg kommer det en pizzarestaurant i det nye glasshuset på torget.

– Man blir litt oppgitt når det er enkelte som bare leter etter feil. Det er alltids småting man kan være uenig i eller ikke like. Men det er litt destruktivt å henge seg opp i det. Dette er noe som kommer til å regulerere seg selv, mener Bruusgaard.

Selv kommer han opprinnelig fra en annen bydel, men stortrives på Røa. Har forteller at han har venner og kolleger som også har flyttet hit.

– De liker seg så godt her, og vil ikke flytte noe annet sted. Det er noe spesielt med Røa. De som bor her er veldig glade i stedet.

Bruusgaard sier det er vanskelig å beskrive hva som er så bra med Røa:

– Det må oppleves. Det er ikke det er det er så fantastisk pent her, men det er et veldig hyggelig sted.

– Alt blir ferdig til jul

Jarle Johansen i Røa Torg Drift forteller at de har fått mange positive kommentarer etter at senteret åpnet. Han har også registrert kritikken på Facebook-siden.

– Det nærmer seg at ting blir mer og mer ferdig. Vi gleder oss til at stillaser blir borte og torget blir ferdig. Det har vært litt barnesykdommer i startfasen, men nå går det seg til.

Alt av utendørsarbeider skal bli ferdig før jul.

– Vi håper det holder stikk.

Nå er det bare glassbygget som står igjen å ferdigstille. Der skal Åpent Bakeri og Lofthus Samvirkelag inn.

– Det siste bygget leveres snart til de som skal drifte det. Det går mot åpning i slutten av januar, sier Johansen.