Tirsdag er ni ansatte på Medisinsk intensiv ved Oslo universitetssykehus smittet med koronavirus, melder OUS på egne nettsider.

Både leger og sykepleiere har testet positivt på covid-19 og er satt i isolasjon.

– Vi har ingen indikasjoner på at pasienter er smittet, opplyser sykehuset.

Alle ansatte var fullvaksinerte. Mest sannsynlig startet smitten via barna til en av de ansatte med antatt start 10-12.9. Avdelingen samarbeider med Avdeling for smittevern og har oversikt over smittespredningen.

Ansatte uten smitte jobber med munnbind og følger strenge smitteverntiltak. Ansatte med symptomer må holde seg hjemme og teste seg. Også pasientene ved avdelingen blir testet.

Sykehuset skriver på sine nettsider at de nå står i en foreløpig moderat «fjerde bølge» av covid-pasienter, men smitteutbruddet får foreløpig ingen alvorlige konsekvenser for intensivdriften da de øvrige intensivenhetene ved sykehuset avlaster Medisinsk intensiv.

– Dette smitteutbruddet viser at pandemien ikke er over og at selv fullvaksinerte kan bli smittet. Selv om sykdomsforløpet ofte er mildt vil helsepersonell i isolasjon kunne bli en utfordring for driften, sier avdelingsleder Dag Jacobsen.

– Utbruddet er også en påminnelse om at smitte via våre barn – eller andre uvaksinerte – kan bringes inn på intensivavdelingene via våre ansatte. På vegne av våre intensivpasienter – og andre sårbare pasientgrupper – vil vi derfor oppfordre alle våre uvaksinerte som har fått tilbud om vaksine, om å la seg vaksinere, sier Jacobsen.