Politiet bekrefter at skudd er blitt avfyrt i området Bislett:

«Politiet bekrefter at det har vært en konfrontasjon mellom politiet og minst en person til. Det har blitt avfyrt skudd. Situasjonen er pr nå ikke avklart. Det er mye politi i området.», skriver de på Twitter.

Klokken 09.38 melder de at de fortsatt søker i området etter flere mulige truende personer og flere mulige skadde personer.

Det var Nettavisen som først meldte om hendelsen, like etter klokken 09.00 tirsdag morgen.

«Politiet har skutt en mann etter at han skal ha løpt etter en kvinne med kniv i hånden i Oslo», skriver de.

En av Nettavisens journalister skal ha sett hendelsen med egne øyne:

– Mannen kom løpende etter en kvinne med kniv. Han så helt gal ut i blikket. Da politiet kom dit forsøkte de flere ganger å kjøre ham ned. De fikk presset ham mot en vegg. Så skjøt de han flere ganger, sier journalist Simen Lønning.

Politiet har sperret av Thereses gate.

En ansatt ved en forretning i nærheten forteller til Avisa Oslo at de plutselig hørte skrik utenfor.

– En kollega så en mann som løp rundt med kniv. Vi så folk løpe nedover gata. Litt senere hører vi skudd. Vi låste døren, og litt senere kom politiet, forteller han.

Han beskriver det hele som «skummelt». Vitnet forteller videre at det «er ekstremt mange biler utenfor», og at de har avsperret «store deler av området».

Etter hendelsen har Politidirektoratet beordret midlertidig bevæpning av politiet over hele landet. Det skriver de i en pressemelding.

– Politidirektoratets rolle er å vurdere og iverksette tiltak som sikrer en god beredskap og håndtering i hele landet. Samtlige av landets politidistrikter er varslet om situasjonen, og er midlertidig bevæpnet for å øke politiets beredskap og innsatsevne, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Avisa Oslo oppdaterer saken.