Som Nettavisen kunne rapportere tidligere i sommer har Leeds vist sterk interesse for Vålerenga-keeperen. Etter at Premier League-klubbens sportsdirektør Victor Orta tok turen til Oslo for å møte den unge keeperen ansikt til ansikt, har det gått slag i slag. I midten av juli konkretiserte Premier League-klubben interessen med et bud på Klaesson.

Ifølge Nettavisens opplysninger befinner 20-åringen seg nå i England etter at Vålerenga aksepterte budet fra Leeds. Der har han har sittet i karantene siden han reiste fra Norge søndag.

Får millionsum

Torsdag er Klaesson etter engelske regler ute av karantene, før det etter planen er planlagt legesjekk og signering fredag, om alt går slik Yorkshire-klubben ønsker.

Flere kilder opplyser til Nettavisen at Vålerenga mottar godt over 20 millioner kroner fra Leeds for keeperen. Klubbene skal også ha forhandlet frem flere ulike bonuser og klausuler i avtalen som kan gjøre totalrammen enda større med årene.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Vålerenga og Klaesson selv den siste tiden uten hell.

– Mange henvendelser på flere av våre spillere om dagen. Når noe konkret skjer melder vi det ut. Før det kommenteres ikke enkeltsaker, uttalte Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Nettavisen i midten av juli.

Detaljer gjenstår

Klaesson var ikke med i Vålerenga-troppen som slo byrival Lyn i 1. runde i Cupen søndag. Han er naturlig nok heller ikke med i Oslo-lagets tropp til returoppgjøret mot Gent i Europa Conference League torsdag.

  • Avisa Oslo sender kampen mellom Vålerenga og Gent direkte klokken 19.00 (for abonnenter)

For at Klaesson kan bli Leeds-spiller måtte klubben få godkjent arbeidstillatelse for keeperen før han kan presenteres som klubbens nye spiller. Keeperen oppfylte i utgangspunktet ikke kravene til å innfri de såkalte GBE-reglene i England etter Brexit, men etter det Nettavisen erfarer ble søknaden om arbeidstillatelse godkjent allerede i slutten av forrige uke.

Dermed er det kun den medisinske sjekken og keeperens egen signatur som gjenstår før han får Marcelo Bielsa som sin nye sjef og offisielt kan kalle seg Leeds-spiller.

Klaesson ble tatt ut i sin første landslagstropp under Ståle Solbakken tidligere i år, men måtte melde forfall på grunn av nærkontakt med en koronasmittet.