Gå til sidens hovedinnhold

Nesten 1 million kroner til kulturprosjekter i Oslo – se hvem som har fått støtte

– Dette var den beste nyheten vi kunne fått i bokstavelig talt «mørketida» vi er inne i nå, sier kultursjef Erlend Mogård-Larsen. 

Kulturprosjekter i Oslo har fått 926.675 kroner til gode fra Kulturrom. Salt mottar 187.500 kroner for å gjennomføre akustiske tiltak på amfiscenen Pyramiden, og 170.000 kroner til fremføringsutstyr.

Kulturrom er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler.

Midlene skal brukes til å bygge nye scener, samt oppdatere øverom og utstyr. Salt Art & Music i Oslo er en kulturscene for musikk, scenekunst, film og litteratur, og vil kunne få muligheten til ny satsing og giv.

– Salts ambisjon er å presentere nasjonale og internasjonale kunstnere av høy kvalitet, og unge entusiaster med glød og iver etter å utforske det kreative feltet innen musikk, teater og litteratur, så vel som improvisasjonsmusikk. Nå kan vi få ferdigstilt vår drøm om en liten amfiscene hvor artist og publikum kommer «tett på». Kapasitet på 50 (nå) og normal kapasitet på 100 personer, sier Mogård-Larsen i pressemeldingen.

Kafé Hærverk, Blå Booking og Montebøllo er blant de andre prosjektene i Oslo som har fått midler til gode. Karen Sofie Sørensen, daglig leder i Kulturrom, forteller at det har vært en betydelig økning i søknadsmengden de siste årene og spesielt i 2020.

– Dette gjør det veldig tydelig at behovet for egnede kulturrom til opplevelse og utøvelse av kunst og kultur på tvers av sjangre og uttrykk, er viktigere enn noen gang. Vi skal tilbake til den nye normalen etter covid-19, og da er kulturens infrastruktur en avgjørende brikke på veien.

Å få midler er en gladnyhet for byen kunstnere, mener Sjur Marqvardsen, bookingansvarlig på Salt.

– I 2021 skal vi fylle amfiscenen opp med scenekunst, impro, standup og konserter. Salts hovedmål på kaia er å produsere kunst og kultur til byen, og for å unngå tomme lokaler vi vil nå la scenekunstnere og artister boltre seg gratis på det som blir vår nye amfiscene. Tilbudet gjelder dagtid på hverdager og innbefatter alt fra kompanier som trenger et prøvelokale til miljøer og artister som vil utvikle nye øve eller utvikle nye konsepter, sier Marqvardsen.

Kommentarer til denne saken