Badet på 8.500 kvadratmeter vil blant annet romme et 25 meters svømmebasseng, varmtvannsbasseng, familiebasseng med stupefasiliteter og barnebasseng.

Det vil i tillegg bygges et styrketreningsrom, vannsklie, boblebad, varmkulp og kaldkulp.

Les også

Kristin tar et dypt pust og forsvinner under vann. Så blir hun der i fem minutter

– Svært etterlengtet

Oslo kommune ved Oslobygg KF har inngått kontrakt med NCC Norge AS for Stovner bad.

– Dette er et svært etterlengtet badeanlegg i Oslo som vi gleder oss til å begynne å bygge. NCC har gode erfaringer med gjennomføring av badeanleggsprosjekter med tilsvarende kompleksitet og størrelse, og vi ser frem til et godt samarbeid, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg i en pressemelding.

Badet skal ligge i Aasta Hansteens vei på Stovner, og byggearbeidene starter opp tidlig i 2023. Kostnadsrammen på prosjektet ligger på 820 millioner kroner.

250.000 årlig besøkende

Det nye badeanlegget skal tilrettelegge for opplærings- og behandlingsbasseng, og gi et helhetlig svømme- og badetilbud tilpasset både svømmeidretten, skoler og publikum.

Anlegget skal ha en samtidig kapasitet på 600 besøkende, og blir dimensjonert for et årlig besøk på 250.000. Samspillsfasen mellom kommunen og entreprenøren begynner i mai, for å skreddersy anlegget.

– Det nye badeanlegget på Stovner skal heve kvaliteten og kapasiteten på badetilbudet i Oslo, og vi har høye forventninger til leveransene i prosjektet, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg.