Brannvesenet jobber med slukking av en nedlagt barnehage i femtiden torsdag ettermiddag. Bygget ligger på Meklenborg på Hovseter.

– Det er foreløpig ikke melding om at noen personer er skadet. Det er ingen spredningsfare, melder politiet på Twitter.

Det er likevel mye sur røyk. Derfor oppfordrer politiet at husstander i nærheten lukker vinduene.

Brannen har satt seg inn i takkonstruksjonen og brannvesenet jobber nå med å skjære hull i taket for å komme til brannen.

– Vi fikk melding om røykutvikling i bygget og rykket ut. Det var brann i ett av rommene i en gammel del av barnehagen. Vi har slukket brannen der og jobber nå med å få kontroll på brannen som har satt seg i konstruksjonen i taket. Det virker som vi har noenlunde kontroll, sier innsatsleder for Oslo brann- og redningsetat, Robin Gustavsen og opplyser at brannvesenet har fire biler på stedet.

Klokken 20.44 forteller operasjonsleder Marianne Heidenstrøm at politiet har reist fra stedet, men brannvesenet er der fortsatt og driver med etterslukking.

Politiet vet ikke hva årsaken til brannen er på nåværende tidspunkt, men politiets innsatsleder på stedet, Svein Arild Jørundland, sier at det har blitt observert ungdommer inne i bygget.

– Det vi vet er at ungdom har tatt seg inn tidligere og det er observert ungdom inne i bygget i dag, sier politiets innsatsleder Svein Arild Jørundland

Planlegger aldersboliger i bygget

Ifølge dokumenter fra Plan- og bygningsetaten, er det foreslått å bygge aldersboliger i Hovseterveien 20 og 72. Forslaget kommer fra Oslobygg KF.

Planen er at 80 personer skal få nye hjem der. Siste status i saken er at korrigert plankart har blitt sendt over til politisk behandling 7. april, ifølge Einnsyn.

Trond Ottersen pressekontakt i Oslobygg KF, skriver i en tekstmelding til Avisa Oslo at de vil forholde seg til politiets oppfølging av saken med tanke på årsaksforholdene.

– Når det gjelder hvilken betydning brannen vil få for saken er det for tidlig å si noe om. Det vi er opptatt av nå er å se på behov for eventuell sikring av stedet når politi og brannvesenet er ferdige, skriver han.