– Det er jo en slags oppfølger til Anne Holt-saken til Klassekampen. Hva sier det om samfunnet vårt at pensjonist-Anne Holt omtales som «feil Anne Holt»? Ingen mennesker er feil, slår Natt & Dag-redaktør Geir Magne Staurland fast.

Denne lørdagen la Klassekampen seg flate etter å ha intervjuet det de trodde var forfatteren Anne Holt, men som viste seg å være en helt annen person.

Saken fikk stor oppmerksomhet og bred mediedekning. Nå har gratismagasinet Natt & Dag kopiert stuntet. Onsdag kunne man lese om Raymond Johansen og Eivind Trædal – men ikke Oslo-politikerne.

– Det er mange som antar at vi har snakket med MDG-Trædal og byrådsleder Johansen. Men det sier mer om dem enn om oss, sier Staurland, og legger til:

– Vi beklager ingenting.

Bensinbil og lite til overs for Oslo

I intervjuene blir Eivind Trædal sitert på at han kjører bensinbil, mens Finnmarkingen Raymond Johansen uttaler at han synes Oslo er «trasige greier».

– Heh, Oslo. det er jo spesielt. Nei, de har heller noe å lære av Finnmark, vil jeg si, sier Johansen.

Bystyrepolitiker Eivind Trædal (MDG) har selv delt artikkelen på Facebook, sammen med en kommentar som er mistenkelig lik den forfatteren Anne Holt la ut da hun oppdaget Klassekampens tabbe.

MDG-Trædal er på vei inn i et møte i det Avisa Oslo ringer, men bekrefter at det ikke er han som er intervjuet i saken til Natt & Dag.

– Jeg ble varslet av min navnebror, den andre Eivind Trædal, om at de hadde intervjuet ham. Jeg syntes jo det var litt artig, så da delte jeg det på Facebook, sier han.

Også byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tar det med et smil.

– Jeg har registrert stuntet og synes det er åpenbart at min navnebror ikke stiller som byrådslederkandidat i Oslo, sier han.

Ap-Johansen er sterkt uenig med sin navnebror i nord.

– Her må Oslo-Raymond ta en prat med Finnmark-Raymond om alt det fantastiske vi har fått til i byen vår de siste åtte årene. Så er han hjertelig velkommen til å besøke Oslo når som helst.

– Du kan kalle meg «den første»

Når Avisa Oslo slår på tråden til Eivind Trædal – navnebroren til politikeren – svarer han at det ikke er «helt han» å stille opp på stunt av typen Natt & Dag gjorde, men at han syns det var gøy – og håper det framsto litt ironisk.

– Det er en potensiell forvirrende sak for våre lesere dette her. Kan jeg spørre hva du jobber med, eller hva du vil bli titulert som, så vi kan skille dere?

– Du kan kalle meg «den første Eivind Trædal». Jeg er tross alt eldre enn han.

Den første Eivind Trædal forteller at han ofte blir oppringt ofte av journalister som vil snakke med politikeren Eivind Trædal.

– Jeg har mang en gang fundert på om jeg bare skal si akkurat det jeg mener, men jeg har ikke gjort ennå. Men det har seg sånn at jeg og Eivind er såpass enige vi, at det ville nok ikke skapt så mye rabalder som Anne Holt-saken.

Og legger til:

– Sånn sett kunne jeg fungert som en avlastning for han, ler han.

– Følger med

Redaktør Staurland opplyser at saken går som et skudd på nett, til tross for at den ikke er mer enn en drøy time gammel.

– Det er jo snart valgkamp i Oslo. Du har ingen moralske kvaler med å publisere det som lett kan fremstå som at byrådslederen kritiserer Oslo?

– Der vil jeg svare det samme som jeg allerede har svart. Vi vil ikke beklage, for vi har intervjuet riktige personer. Så må folk også være kritiske til sine kilder, svarer han, før han legger til at de har tatt noen forholdsregler.

– Vi er varsomme med å publisere det på Instagram, for eksempel, for da er det enda et steg unna å klikke på linken. Vi kommer til å følge med. Hvis man opplever at dette får voldsomme følger for Ap i Oslo, så vil vi vurdere en oppfølger. Den vil sannsynligvis handle om at vi ikke beklager.

LES OGSÅ: