Fra og med torsdag 11. august kl. 13 er det ikke lenger nødvendig å koke drikkevannet på Voksenåsen, Voksenlia, Tyrvann og Frognerseteren. Det skriver Vann- og avløpsetaten i en pressemelding. 

– Resultater av vannprøver vi har tatt viser at vi nå kan «friskmelde» vannkvaliteten i dette området, skriver de.

Alle berørte er varslet. 

Sporet forurensning til drikkevannsbasseng

Årsaken til at det ble varslet kokeanbefaling var funn av intestinale enterokokker og forhøyet nivå av koliforme bakterier i vannprøver tatt i området. 

Vann- og avløpsetaten har gjort flere undersøkelser, og sett på aktiviteter og hendelser i nærområdet, for å finne årsaken til forurensningen. 

– I dette tilfellet klarte vi å spore forurensningen til et av drikkevannsbassengene våre som ligger på Tryvann. Bassenget ble raskt tatt ut av drift så vi skulle være sikre på at forurensningen ikke ble spredd videre, opplyser etaten. 

Drikkevannsbassenget er fortsatt stengt, det blir undersøkt og rengjort. Det vil ikke bli tatt i bruk igjen før de er sikre på at det er trygt.

Det har blitt tatt flere prøver over flere dager for å «friskmelde» vannet. Dette er grunnen til at kokeanbefalingen ble stående fra 4. august til 11. august.