– Med denne eiendommen Kaggen, faller en avgjørende brikke på plass for at Plantasjen skal få tilstrekkelig med plass for å tilby kunder i hovedstadsområdet en inspirerende opplevelse blant blomster, planter og mye annet det kan være behov for med et liv i og med naturen.

Det skriver administrerende direktør i Plantasjen, Nina Jönsson, i en pressemelding.

Kaggen var en gård i Aker kommune. Eiendommen på 20.000 kvadratmeter, og som har huset både festfolk, hest, storfe, sau og gris, er Ikea Furusets nærmeste nabo. Gården hadde ku helt til 1992, som den siste i Groruddalen.

– Drømmeområdet

Hagesenterkjeden har allerede 76 hagesenter i Norge, men har lenge lett etter et større område for et stort hagesenter i den norske hovedstaden.

Jönsson sier hun er lettet over å ha endelig funnet det hun beskriver som et drømmeområdet.

– Vi er heldige som nå får større boltreplass og at vi endelig får mulighet til å gi flere av våre kunder i Oslo tilgang til hele vårt sortiment. Nå skal vi bygge et hagesenter fra bunnen av, og det gir oss anledning til å tilpasse oss dagens ønsker samtidig som vi vil legge til rette for fremtidens kundemøter, sier Jönsson.

Gjenskape Kaggen som møtested

Kaggen gård ligger sentralt til på Alnabru og området byr på mye historie. Plantasjen vil ivareta tradisjonen som møtested, og vil gjerne at det skal myldre av liv.

– Som tidligere skjenkested var Kaggen gård absolutt et møtested for gode historier og sikkert mye moro. Vi vil bevare området som møtested for folk. Plantasjen gleder seg til å skape et sted med inspirasjon og kunnskap om planter, liv og vekster. Vår visjon for stedet er at det nye hagesenteret skal by på mer enn et sted å handle, – her skal du få ro, avslapping, inspirasjon og oppleve glede, sier hun.

Eier ønsket hagesenter

Kaggen gård har vært i familiens eie i mange år, og Plantasjen sammen med eierne Ratos har overtatt eiendommen.

Kjøpssummen er ikke offentlig.

Eieren av Kaggen gård, Odd Bryhn, har i lang tid ønsket et hagesenter ved småbruket slik at han kan få bruket til å gå rundt. I mange år har gården rett ved Ikea Furuset gått med underskudd fordi det er regulert til bevaring, og derfor vært vanskelig å drive, skrev Nettavisen i 2011.

Det har ikke lyktes Avisa Oslo å komme i kontakt med Odd Bryhn.

Vært lenge på utkikk i hovedstaden

Oppkjøpet av Kaggen Gård AS vil styrke Plantasjens butikknettverk i Oslo, sier eiendomsdirektør Gunstein Hansen i Plantasjen.

– Kundene våre i Oslo utmerker seg med et unikt engasjement for et liv med planter. Vi har derfor lenge ønsket å gi hovedstadsbefolkningen et enda bedre tilbud enn vi har i dag.

Han viser til at Plantasjens lokaler i Oslo har begrenset areal.

– Det er naturligvis en utfordring når vi tilbyr store varer som hagemøbler, drivhus, krukker og planter og trær i alle størrelser. Kaggen gård har utmerket seg, og planene for det nye hagesenteret er store.