Gå til sidens hovedinnhold

Nå risikerer du å miste plassen din i Oslo Maraton

Arrangørene må kutte i antall deltakere under årets Oslo Maraton.

I et normalt år har Oslo Maraton over 20.000 deltakere. Lenge hadde arrangørene et håp om å få til et koronatilpasset arrangement med 5000 deltakere per distanse under årets arrangement.

Det var derimot avhengig av at regjeringen gikk videre til trinn 4 i gjenåpningsplanen. Med i underkant av 20 dager til startskuddet går, har regjeringen fortsatt ikke kommet med konkrete datoer for når en videre gjenåpning vil skje.

Nå kan ikke arrangørene vente lenger. Derfor arrangerer de ut ifra gjeldende regler i trinn 3.

Det betyr blant annet at de må kansellere en del av påmeldingene på halvmaratondistansen, opplyser arrangøren i en e-post til de påmeldte.

Les også

Allerede før åpningen satte senteret medlemsrekord: – Overgår alt vi hadde sett for oss

– Skal fortsatt lage en løpefest

I utgangspunktet vil arrangørene kansellere påmeldingene til deltakerne som melde seg på sist. Likevel finnes det en mulighet for å fortsatt delta.

Dersom man har meldt seg på, og ønsker selv å melde seg av, kan påmeldte si ifra seg sin plass. På den måten kan arrangørene ta mest mulig hensyn til dem som aller helst vil delta.

Totalt er det 2000 av de 5000 påmeldte som vil miste sin plass. Man har frem til søndag 5. september kl. 23.59 på å velge om man frivillig vil gi fra seg plassen eller ikke. Alle avmeldinger blir for øvrig refundert.

– Det selvsagt frustrerende, men det må gjøres i henhold til smittevern og de restriksjonene som regjeringen gir. Vi skal fortsatt lage en løpefest i Oslo by på en god og smittevennlig måte. Vi gleder oss kjempemasse, sier Stine Næss-Hartmann, kommunikasjonsansvarlig i Oslo Maraton, til Avisa Oslo.

Tidligere i sommer ble det kjent at maratondistansen kuttes fra årets løpsprogram. I tillegg til halvmaraton kan man løpe ti kilometer. Det er også tilrettelagt for et eget arrangement for barn.

Kommentarer til denne saken