Den høyeste temperaturen så langt i år ble målt til 25,2 grader 6. juni.

Det forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga.

Nå ser det ut til at Oslo straks vil knuse sin egen varmerekord for 2022:

– I helgen kan det bli så varmt som opptil 28 grader, sier meteorologen.

Fra strålende sol til tordenstorm

Onsdag og torsdag vil det kunne bli noe skyet, men disse skal løse seg første del av torsdagen, som blir den første ordentlige soldagen for uka, med 25 varmegrader i vente.

– Det som skjer fredag og gjennom helgen er at vi får en sørlig værtype. Nå er det et lavtrykk som utvikler seg over De britiske øyer, og et høytrykk med senter over Baltikum. Dette vil dirigere varme luftmasser fra kontinentet og nordover til oss, som gjør at vi får veldig høye temperaturer gjennom helgen, forklarer Haga til Avisa Oslo.

Men det er én hake:

– Det truer noen byger i kulissene. Luftmassene fra sør er litt ustabile, og det er bygeaktivitet nede på kontinentet med både lyn og torden. Det ser ut til at disse luftmassene kommer nordover sammen med varmen.

Dette innebærer at det blir fare for regnbyger og tordenvær også i Oslo.

– Faren er ikke så stor på fredag og lørdag, men økende utover søndag og spesielt mandag. Da kan det bli kraftige regnbyger og en god del lyn og torden, sier meteorologen.

Vurderer farevarsel

– Hva med de plutselige og kraftige regnskurene Oslo har sett den siste tiden?

– Det kan skje på mandag, men også på søndag. Før det blir det lite eller ingen nedbør. Det kan komme en liten dråpe, men ellers blir det oppholdsvær, forteller Haga.

Han sier videre at siden bygene har vært såpass lokale, så er det enkelte steder som er tørrere enn andre.

– Jeg vil minne om at selv om det er kommet regnskurer, så begynner det å bli litt tørt. Vi vurderer å snart sende et varsel om økende skogbrannfare for blant annet Oslo, avslutter han.