Etter flere uker med kuldegrader og snø er det ventet at plussgradene kommer tilbake torsdag og fredag denne uken.

Nedbøren fortsetter, men når gradestokken trekker seg over null kommer det ned som regn, regn og atter regn.

– I morgen, torsdag, vil de fleste våkne opp til gråvær og regn, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Terje Alsvik Walløe, når Avisa Oslo snakker med han onsdag kveld.

– Akkurat nå er det én plussgrad på Blindern, og temperaturen vil nok fortsette å øke gjennom natten. Torsdag er det ventet opp mot 4–5 plussgrader, og nedbøren vil komme ned som regn, legger han til.

Regn og snøsmelting

Flere steder i Oslo har det kommet mye snø den siste tiden, og senest onsdag formiddag lavet det ned i høytliggende områder. Alsvik Walløe tror områdene der det ligger mest snø fortsatt vil ha en hvit januarmåned, men i områdene rundt sentrum ser det mørkere ut.

– Det blir nok litt mindre snø enn vi har sett de siste dagene. Mye vil smelte, spesielt i lavtliggende områder, men i høyden er det såpass mye snø nå at jeg tror noe av det kan bli liggende, sier han.

– Det ser ut til at det blir en del regn i tillegg til snøsmeltingen, så noen steder kan det bli vann i veibanen og lignende, men jeg tror ikke det blir noen store problemer forbundet med regnet, legger han til.

Sterke vindkast

Fra og med torsdag er det ventet at ekstremværet Frank vil treffe de nordligste fylkene. Det er også sendt ut farevarsel for kraftig vind på Sør-østlandet, men det betyr ikke at det blir ekstremvær i hovedstaden.

– Lavtrykket som skapet dette været i nord ligger nærmere oss her i sør, men det er likevel slik at vinden treffer lenger nord. Likevel blir det vind også i Oslo og områdene rundt, sier han.

Meteorologen sier at vinden først vil ta seg opp sent torsdag kveld, og at den vil øke i styrke natt til fredag.

– Gjennom natten kan vinden få en fart på ti sekundmeter, og det kan bli vindkast opp mot 15–20 meter i sekundet.

Fin helg

Etter et par dager med litt tøffere vær enn man har sett de siste ukene skal det bli kaldere og klarere igjen.

– I helgen vil det blir bedre vær. Da synker temperaturene, og det vil bli ganske fint utevær. Det er litt usikkert hvor mye sol det blir, men det ser lysere ut enn det gjør de neste to dagene.

Gjennom helgen vil temperaturene falle, og fra og med begynnelsen på neste uke vil gradene igjen ligge under null gjennom hele døgnet. Det skal ifølge langtidsvarselet til Yr holde seg slik utover i neste uke.