– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser Avisa Oslo så ofte kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier ansvarlig redaktør i Avisa Oslo, Magne Storedal.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

Klikk her for å få tilgang til plussinnholdet!

Omikron, omikron, omikron

Det er ett tema som dominerer fullstendig i Oslo akkurat nå: Den voldsomme spredningen av Omikron-varianten der det nå daglig settes smitterekorder. Vi vil mens du gjør deg kjent med produktet vårt, sette mye av ressursene våre av mot å dekke alle viktige aspekter ved denne bølgen.

Hvor farlig omikron er, hvor mange som blir alvorlig syke og fremfor alt hvor mange intensivsykesenger denne smittebølgen vil legge beslag på.

Med så mange helt eller delvis utslåtte av omikron-varianten i alle fall de neste ukene, vil det også sette viktige deler av samfunnsmaskineriet under press. Det ligger an til et veldig høyt sykefravær. Konsekvensene av dette vil vi selvfølgelig følge nøye med på.

Les også

Vold, trusler og homohets i Oslo-fotballen: Jakub (18) ble slått under kamp

Eksklusivt for abonnentene

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Avisa Oslo gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i AO vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at vår tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Magne Storedal.

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Her er noen av de viktigste sakene vi har publisert i det siste som du nå kan lese:

Les også

Bli med inn i Oslos lukkede ravemiljø: – Bare utvalgte får lov til å bli med