Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du se Messi hos Avisa Oslo

Amedia har kjøpt rettighetene for den franske toppdivisjonen. Det betyr at du kan se Lionel Messi og de andre superstjernene hos Avisa Oslo.

Alle med abonnement i en av konsernets aviser får nå kostnadsfri tilgang til kampene i den franske toppdivisjonen.

Amedia har, for første gang gått, sammen med det svenske mediekonsernet Bonnier, inngått en eksklusiv avtale for de neste tre årene.

– Direktesendt sport er et helt sentralt virkemiddel i kampen om lesernes tid. Amedia har produsert og streamet nesten 20.000 kamper de siste årene, men vi merker nå en vesentlig sterkere konkurranse fra andre norske medieaktører. Det er derfor gledelig at vi kan samarbeide med Bonnier om å sikre Ligue 1 til våre abonnenter, sier Helge Birkelund, direktør for sportsutvikling i Amedia, i en pressemelding.

Se Lionel Messi

Derfor kan Amedias aviser, som for eksempel Avisa Oslo og Nettavisen, nå vise kampene til PSG, Nice, Lyon, Marseille, Lille og de andre lagene som kjemper i den franske toppserien.

De franske kampene vil bli sendt direkte i innholdstjenesten Direktesport, som er tilgjengelig gjennom konsernets aviser. Allerede kommende søndag vises storkampen PSG-Lyon hos Direktesport.

– Vi er stolte av å kunne presentere Messi og Ligue 1 til våre abonnenter. Men det betyr ikke at vi har mistet fokuset på norsk sport. Vi har nylig signert langsiktig avtaler knyttet til sykkel, svømming, turn, motorsport og flere særforbund med lokale utøvere eller klubber, sier Helge Birkelund.

Lionel Messi signerte for hovedstadsklubben PSG i sommer etter å ha tilbrakt hele karrieren i Barcelona.

– Kommer til å gi full gass

– Vi er utrolig stolt over å kunne presentere dette. Bonnier vil engasjere sportsinteresserte hver dag og ingenting slår direktesendt sport, sier Mattias Wallström, livesportansvarlig hos Bonnier News, som blant annet omfatter Expressen.

Nettavisen, som allerede har et sterkt fokus på Ligue 1, vil få en aktiv rolle i når Amedia-konsernet skal utvikle innhold og tjenester knyttet til rettighetene.

– Nå kommer vi til å gi full gass og følge utviklingen fra dag til dag. Vi har en meget kompetent sportsavdelingen, men vi kommer til å styrke staben ytterligere for å sikre best mulig dekning. Dette er innhold som alle Amedia-avisene kan benytte seg av, opplyser ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Kommentarer til denne saken