– Det er veldig fint å se at dette tilbudet er kommet opp. Jeg vil rette en stor takk til ildsjelene i Stolpejakten. Det de gjør betyr mye for byen vår. Spesielt nå rett før påske, hvor vi vet at behovet for aktiviteter kommer til å være stort, sier Omar Samy Gamal (SV), byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo.

Han forteller at at han håper at folk i alle aldre får glede av å oppleve Middelalderbyen og jakter på stolper samtidig.

– Ta turen ut i ferien, hold avstand og hold ut, sier Gamal.

Stedets historie

Stolpejakten er et lavterskeltilbud for både store og små i de sentrumsnære bydelene. Her får man både frisk luft og muligheten til å bli kjent med Middelalderparken på en ny måte.

Når du registrer stolpene får du opp historien tilknyttet plassen stolpen er plassert på.

– Nå som det meste er stengt må vi ta uteområdene i byen i bruk. Vi håper at dette kan være en morsom aktivitet for hele familien – hvor man samtidig blir kjent med et historisk område i byen sin, sier Kim Hedemann Brenn, seksjonsleder i Kulturetaten i kommunen.

Nasjonalt kulturminne

Middelalderparken er et nasjonalt kulturminne, og det har vært viktig å kunne gjennomføre dette samtidig som kulturminneloven blir ivaretatt. Det er derfor funnet løsninger på stolpene, slik at de enkelt kan fjernes og demonteres uten å ha påført noen skader i området.

Stolpejakten er et gratis tilbud, og man kan registrere jakten sin både manuelt, digitalt eller ved å laste ned en mobilapp som kan scanne QR-koden plassert på postene.

Stolpene blir aktivert fra og med lørdag 27. mars.