Gå til sidens hovedinnhold

Nå forteller Fabian Stang hvorfor han slettet innlegget: – Ikke meningen å forstyrre sorgarbeidet

22. juli valgte Fabian Stang å slette et Facebook-innlegg hvor han kritiserte Jonas Gahr Støres tale. Nå forteller han hvorfor han gjorde det.

22. juli la tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang ut et innlegg på Facebook hvor han gikk ut mot Ap-leder Jonas Gahr Støre og mente han under sin tale hadde gjort 22. juli til partipolitikk. Innlegget fikk mye kritikk, og partikollega Sandra Bruflot var blant dem som talte Stang imot.

En time etter publisering valgte Stang å slette innlegget. Like før kl. 18.00 lørdag har han lagt ut et nytt innlegg hvor han forteller hvorfor han valgte å gjøre det.

«Jeg fikk berettiget kjeft for å ha vært for personlig og meningene var mange», skriver Stang i det nye innlegget.

Videre skriver han:

«Det avgjørende for meg var at debatten ble oppfattet som upassende, av de direkte berørte, i deres sorg under markeringen.»

Når Avisa Oslo ringer forteller han at det var flere grunner til at han valgte å slette det.

– Den viktigste grunnen var at jeg forstyrret sorgarbeidet til de som var direkte berørt, og det var ikke meningen, sier han til AO.

Les også

Stang bøyer av etter kritikk fra partikollega: – Sandra er klok

– Må kjempe i fellesskap

– Jeg ønsket bare å si at: «Hør nå her Jonas, ekstremister har vi alle et ansvar for. Det skal vi bekjempe i fellesskap», utdyper Stang.

Høye-politikeren sier han var forberedt på at det var et engasjement rundt 22. juli, men at han ikke hadde forutsett at det skulle skape så mange reaksjoner.

Les også

Fabian Stang ut mot talen til Jonas Gahr Støre: – Gjorde tragedien til partipolitikk

Håper på en ordentlig debatt

«Også om 22/7 har alle ytringsfrihet. Tanken om gradering basert på nærhet til tragedien er uheldig», skriver han i Facebook-innlegget lørdag.

Til AO sier han at han framover håper på en skikkelig debatt.

– Jeg tror den diskusjonen mitt innlegg medførte vil øke bevisstheten til folk. Det er ikke så viktig at vi er enig, det viktigste er av vi har en ordentlig debatt, sier Stang.

Kommentarer til denne saken