Gå til sidens hovedinnhold

Nå får Oslo 155 millioner kroner i støtte

Nå får Oslo kommune 155 millioner kroner av de 750 millioner kronene regjeringen deler ut i den tredje kompensasjonsordningen til kommunene.

– Kommunene har vært raske med å få ut midlene fort tidligere, og håper at de også nå klarer å gi støtte til de som har det vanskeligst, sier stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V).

Kompensasjonsordningen gjelder først og fremst utelivet, men også andre bransjer som trenger det.

– Oslo har vært nedstengt siden november, og det er klart at disse midlene er helt avgjørende for mange, sammen med den vanlige kompensasjonsordningen, sier Elvestuen.

Han legger også til at det er viktig å hjelpe utelivet gjennom pandemien, slik at vi beholder mangfoldet vi hadde før korona. Han håper at de ytterligere 155 millionene Oslo kommune nå får, vil hjelpe bedriftene og alle de ansatte som nå er permitterte.

Med kompensasjonsordningen får kommunene få frihet til å hjelpe de som trenger det mest, men Elvestuen anerkjenner også at det er vanskelig å få det helt rettferdig.

Den første pakken med krisemidler kom før jul i fjor, der Oslo fikk 78 millioner av totalt 250 millioner kroner som regjeringen delte ut. I mars delte regjeringen ut en milliard kroner, der Oslo fikk 200 millioner kroner.

Elvestuen legger også til at det er varslet at regjeringen vil legge fram et forslag om ytterligere 500 millioner som deles ut i mai.

Dersom smittesituasjonen skulle endre seg, kan det skje endringer i forslaget:

– Selv om pengene er der, må det gjøres en vurdering på hvordan de skal fordeles. Den største summen må rettes inn mot de kommunene som har det vanskeligst. Og det er ingen tvil om at Oslo er en av disse kommunene, i og med at byen har vært nedstengt siden november.

Kommentarer til denne saken