Julebrus, pepperkaker, og julepynt har allerede inntatt butikkhyllene. Nå blir også kjøpesentre pyntet til jul. Det er delte meninger om hva folk synes om julepynting i november.

Turid Vetteren (69) som gikk forby Byporten i dag tidlig, og synes det er litt for tidlig.

– Det har forandret seg, før pyntet man til jul i desember, sier hun til Avisa Oslo

– Jeg synes november er altfor tidlig, synes vi kan vente til 1. desember med å pynte til jul.

Thale Skogstad (17) er veldig glad i jul, og synes ikke det er for tidlig.

– Jeg synes det er veldig fint. Man får julefølelse, det er deilig., sier hun

Glasmagasinet på Stortorvet i Oslo har tidligere pyntet senteret i midten av november. Men i år har de startet to uker tidligere.

– Vi har blitt oppfordret av myndigheter og vi oppfordrer våre kunder om å starte julehandelen tidlig for å unngå trengsel. Det er ikke alle som er komfortabel med å ferdes når det er mye mennesker til stede, med tanke på smittesituasjonen som har vært, sier Anja Løvåsen, senterleder hos Glasmagasinet.

Solgt julegaver

En av Glasmagasinets kjente butikker, Illums Bolighus, åpnet sin julebutikk for en uke siden. Mens de andre vil være klare ganske snart, sier hun.

– Glasmagasinet et gavehus, og julen er en av våre største anledninger. Innen mandag vil senteret være pyntet, og være klare til å ta imot julehandlende gjester.

Heller ikke Løvåsen, senterleder hos Glasmagasinet.

Hun synes ikke det er for tidlig å begynne med julepynt.

– Vi går inn i en mørk årstid. Det er bare hyggelig å spre litt lys, sier Løvåsen, og påpeker at de allerede har hatt omsetning på deres julevarer.

Les også

Bli med inn i Oslos lukkede ravemiljø: – Bare utvalgte får lov til å bli med