Gå til sidens hovedinnhold

Nå åpner Oslos nye bystrand-perle. Se hvordan det blir

Folkefest og byfest på en gang. Nå er endelig Operastranda åpen for alle.

Nedtellingen har vært klar. Spenningen har vært skyhøy. Alle har kunne følge med på innspurten på den nye bystranda. Daglig har det kommet nye detaljer på plass.

Gresset er rullet ut, sanden er på plass. Delfinen og sjøhesten har ventet på barna i flere uker.

Men i dag var det endelig frislipp. Nå er stranda åpen for alle!

Og det koster ingenting å dra hit.

Bildeserie

Disse var på åpningen av den nye Operastranda

Stor investering

100 meter med ny strandsone åpner midt i Bjørvika fredag formiddag.

Stranda har kostet 15 millioner kroner og er finansiert av utbyggerne som en del av en avtale med kommunen å skape møteplasser i området de utvikler.

Stranda består blant annet av en 60 meters steinstran, «Voksenstranda», med steintrapp hvor det er mulig å legge raskt på svøm. I tillegg er det en 40 meters sandstrand, kalt «Barnestranda». Den er langgrunn og sikrere med tanke på lek og moro i vannet.

Det følger også med en badebrygge med stupetårn og stige.

Stranda overtas kostnadsfritt av Oslo kommune.

Åpner tidlig

Faktisk var planen å åpne stranda i høst, men har blitt ferdig på rekordtid etter at utbyggerne bestemte seg for å få den ferdig til sommeren.

– Vi har jobbet på spreng for å få stranda ferdig, og nå gleder vi oss til å se folket ta den i bruk. Her skal barn kunne leke og bli trygge i vannet, mosjonister skal få svømme og folk kan sole seg. Vi håper Operastranda bidrar til enda mer liv i Bjørvika og blir til glede for alle, sier Synnøve Lyssand Sandberg, administrerende direktør i Oslo S Utvikling

Prosjektet gjennomføres av Bjørvika Utvikling som eies av Oslo S Utvikling og Hav Eiendom.

– Etter et år med sosial nedstengning har ingen fortjent Operastranda mer enn Oslofolk. Derfor gleder vi oss til å se de aller første badegjestene kaste seg uti vannet, og til å se at familie- og vennegrupper fyller byen med liv og sommerlig stemning. Her er alle velkommen og vi er stolt av å skape viktige møteplasser i en raus og inkluderende fjordby, sier Kjell Kalland i Hav Eiendom.

– Dette er Nærmeste strand for 350.000 mennesker i Oslo, fortalte han under åpningstalen.

Han minner om at Østantens fjordby står for tur. Den skal hete Grønnlikaia. Det betyr enda en kilometere eller 1.000 nye meter med utvikling av kaikanten.

Dette sier ordføreren:

To-dagers åpningsfest

Sammen med Bjørvikaforeningen arrangerer kommunen nå en todagers åpningsfest for den nye stranda.

Selve overleveringen av stranda vil markeres med en utradisjonell «snorklipp”, mens Sebastian Zalo, sørget for det musikalske innslaget.

Lørdag loves det aktiviteter for store og små i regi av Bjørvikaforeningen og frister blant annet med morgenyoga, utlån av strandutstyr, familiedisco og den mystiske aktiviteten slampoesi med Kunsthall Oslo og Agenda X.

Dette er Operastranda

  • Operastranda ligger mellom Operaen og Sukkerbiten. Området er på 12 mål.
  • Operastranda består av et grøntområde og en 100 meter lang strand. Det kommer også et mindre kulturbygg med servering og et servicebygg med toaletter.
  • Det er Oslo kommune som nå eier og skal drive stranden.
  • En del av stranden er beregnet for barn og et område for voksne med dypere vann.
  • Operastranda er bygget av en del gjenbrukte og lokale materialer, blant annet grorudgranitt hentet fra gamle gårder og kaifronter, samt gammel gatestein. Sanden er hentet fra Svelvik og Innlandet.
  • Prosjektet er gjennomført av Bjørvika Utvikling som eies av Hav Eiendom og Oslo S Utvikling.

Les også: Om en uke åpner denne stranden. Se hva mer som skjer i Bjørvika i sommer

Egentlig er dette den tredje stranda som på kort tid er etablert i sentrum. Men stranda på Tjuvholmen er kort i forhold og stranden på Sørenga er nokså tettpakket med folk.

Les også: Nå legges to sjeldne townhouses ut for salg i Bjørvika: – Fantastisk respons

Her kommer sanden til den nye Operastranda: – Vi håper å se dere her mye i løpet av sommeren

Kommentarer til denne saken