21. desember skrev bokhandelen på sin Facebook-side:

«Vi fikk nettopp levert inn en pose full av bøker og minst en annen julegave, gjenglemt på Jernbanetorget i går. Er den din - eller har din venn/mor/tante/bestefar/fetter/distre samboer etc klagd sin nød til deg. Send oss en melding med hva posen inneholdt, så skal vi sørge for at du/dere får den igjen. Vi håper på et førjulsmirakel og at vi finner eieren

Håper fortsatt på mirakel

– Det var veldig mange treff og likes, så folk har tydeligvis blitt oppmerksomme på den og delt den videre. Dette er noe som folk synes er litt hyggelig, en redningsaksjon, utdyper Jorunn Rike i Tronsmo Bokhandel når Avisa Oslo ringer noen dager etter julaften.

Da er posen fortsatt godt plassert i bokhandelen og det ble ikke noe mirakel i tide til julaften. De beholder den en stund til i håp om at den rette eieren melder seg.

– Det hadde vært veldig fint. Det er forferdelig kjedelig å miste noe slik rett før jul og derfor la vi den ut på Facebook. Vi håper på mirakler hele tiden, vi.

Eieren må vite innholdet

Selv om bokhandelen kan se hva som er i posen, holder de detaljene for seg selv slik at den rettmessige eieren skal kunne si hva som befinner seg på innsiden. Dermed er posen et aldri så lite mysterium for alle andre, men noen hint får vi:

– Det er ingen kort eller noen slike ting her. Det er noe som er kjøpt her og et par ting som tydeligvis er kjøpt andre steder. Det er ikke innpakket, men sannsynligvis julegaver, sier Rike.

Eieren som kjenner seg truffet kan enten møte opp, ringe eller sende en melding på e-post med innholdet, så vil vedkommende få den tilbake.