«Det er har vært en rekke henvendelser i forbindelse med valg av ny ledelse i Oslo Høyre. Det er selvsagt hyggelig å bli nevnt i en slik sammenheng. Men jeg har meddelt valgkomiteens leder at jeg ikke er kandidat i denne omgang.»

Slik innleder stortingsrepresentant Mudassar Kapur et innlegg på sin Facebook-side torsdag.

Onsdag meldet Avisa Oslo at nåværende leder for Oslo Høyre trekker seg fra vervet, ved ikke å ta gjenvalg under årsmøtet i januar 2022. Beslutningen hennes ble formidlet valgkomitéen forrige fredag.

Det er foreløpig uklart hvem som vil ta over vervet, og valgkomitéen i Oslo Høyre har foreløpig ikke kommet med en innstilling til ny lederkandidat.

Heidi Nordby Lunde går av som Oslo Høyres leder

Ett navn som trekkes frem er Eirik Lae Solberg, som overfor AO ikke utelukket at han kunne ta over vervet, dersom dette ble aktuelt. En annen person som har blitt pekt på er Mudassar Kapur, som nylig ble valgt til sin tredje periode på Stortinget for Oslo Høyre. Kapur avkrefter imidlertid at han stiller til valg som lederkandidat

Han begrunner dette valget på følgende vis:

«Jeg trives svært godt med de nye og spennende oppgavene jeg allerede har som stortingsrepresentant for Oslo Høyre

På Stortinget skal jeg være en konstruktiv og tydelig stemme for å løse de store byenes utfordringer i en tid hvor Ap og Sp øker konfliktnivået mellom by og land. Nå må vi alle bidra til at partiet og valgkomiteen får ro til å sette sammen det beste laget til å lede Oslo Høyre videre»

Hann benytter også anledningen til å rose den avtroppende lederen:

«Kjære venner, la meg aller først takke Heidi for hennes innsats som leder av Oslo Høyre!», innledes innlegget.