Gå til sidens hovedinnhold

Mortensrud-drapet: Undersøker video og telefoner

Ingen er pågrepet eller siktet for Mortensrud-drapet.

Det sier politiadvokat Børge Enoksen til Avisa Oslo tirsdag ettermiddag.

– Vi jobber fortsatt for fullt, grundig og detaljert. Vi får fortsatt mye informasjon, og har fortsatt et godt håp om at vi skal klare å oppklare den saken, sier Enoksen.

Fredag døde 20 år gamle Hamse Hashi Adan på Ullevål sykehus, etter at han ble skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud kvelden før.

Siden har politiet jobbet på spreng for å finne gjerningspersonen eller gjerningspersonene, men enn så lenge er ingen pågrepet i saken.

– Får god informasjon

– Som sagt, får vi god informasjon i saken. Vi snakker med veldig mange personer, og undersøker en rekke tekniske ting, som video og telefoner. Vi er av den oppfatning av at vi fortsatt har et godt håp om å få oppklart saken. Det er under en uke siden det har skjedd.

– Hvordan vil du beskrive villigheten til å bidra med opplysnigner til politiet?

– Vi får som sagt mye informasjon, men jeg vil ikke i gå i detalj.

Les også

Hamse (20) ble drept på Mortensrud

Døde etter å ha fått kritiske skader

Det var klokken 22.22 torsdag kveld at politiet fikk flere meldinger om at det var løsnet skudd ved Lofsrud skole på Mortensrud.

Hamse Hashi Adan ble funnet på stedet med skuddskader. Det ble iverksatt førstehjelp og han ble sendt til sykehus for videre behandling. På en pressekonferanse morgenen etter, opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid at tilstanden hans var svært kritisk. Han døde på sykehus senere samme dag, kun 20 år gammel.

Vitner har fortalt at de hørte flere skudd, så mange som fem-seks. Ifølge personer som var på stedet, skal en maskert mann ha gått mot en gruppe ungdommer, der blant andre Adan oppholdt, og skutt flere ganger.

Les også

Fremdeles ingen pågrepet etter Mortensrud-drapet

Skytingen skjedde kun seks dager etter at en 22 år gammel mann, også han fra Søndre Nordstrand, ble skutt i Vika.

Politiet har så langt ikke avdekket noen sammenheng mellom sakene, men holder alle muligheter åpne.

– Vi har startet en bred etterforskning. Vi ser selvfølgelig om det er noen sammenheng mellom denne hendelsen og tidligere hendelser, men per nå er det for tidlig å si noe om det, sa Enoksen til Avisa Oslo i går.

Kommentarer til denne saken