Avisa Oslo erfarer at valgkomitéens innstilling til arbeidsutvalget vil bli offentliggjort senere i dag. Oslo Høyre skal bestemme seg for hvem som blir partiets neste leder etter Heidi Nordby Lunde på sitt årsmøte, som finner sted 21. og 22. januar 2022.

I tillegg til Steenstrup og Agerbak-Jensen, blir valgkomitéens leder Jens Jørgen Lie innstilt som talsperson for Oslo Høyre, mens Ingeborg Tennes innstilles som direktevalgt til arbeidsutvalget.

Hvis flertallet i Oslo Høyre støtter Steenstrup, overtar han etter en turbulent periode i Oslo Høyre.

Sist vinter gikk daværende gruppeleder Øystein Sundelin da det lå an til flertall for et mistillitsforslag mot ham, og Avisa Oslo kunne tidligere i høst melde at Heidi Nordby Lunde brått trakk seg som fylkeslagsleder.

Siden den gang har valgkomitéen jobbet med å finne en erstatter. En hel rekke profilerte Oslo Høyre-politikere var raskt ute med å avkrefte at de kunne tenke seg vervet, deriblant stortingsrepresentantene Mudassar Kapur, Nikolai Astrup og Ine Eriksen Søreide.

Tidligere statssekretær

På nåværende tidspunkt har ikke Morten Steenstrup (68) noen aktive verv i Oslo Høyre. Han har imidlertid lang fartstid i partiet, og sto på 14. plass på Høyres stortingsliste i Oslo.

Steenstrup har tidligere vært statssekretær i finansdepartementet og Statsministerens kontor, var stortingsrepresentant mellom 1981 og 1989 og representerte partiet i Oslos bystyre mellom 2015 og 2019.

Han er også grunnlegger av advokatfirmaet SANDS.

Les også

Derfor vil ingen bli sjef i rottereiret Oslo Høyre

Agerbakk-Jensen, som altså innstilles som nestleder, har en periode som vararepresentant på Stortinget, og satt i bystyret i Oslo fra 1987 til 1995 og 1999 til 2003. Fra 2006 til 2009 var hun i tillegg byråd for byutvikling i Oslo.