I september 2018 oppsøkte en kvinne (nå 30 år) politiet. Hun fortalte om årelang mishandling begått av moren, blant annet i flere leiligheter i Oslo.

Mishandlingen skal ha funnet sted i årene 1998 til 2007, fra hun var i alderen syv til 16 år.

Politiet har etterforsket saken, og i 2020 satte statsadvokatene i Oslo moren (61) under tiltale for grov mishandling av et familiemedlem.

Skal ha truet med å drepe

I tiltalen er volden beskrevet med at moren blant annet skal ha slått datteren i ansiktet, hodet og kroppen med flat eller knyttet hånd, med gjenstander som belte og lampe.

Datteren skal ha blitt dratt ut av sengen, dratt langs gulvet, slengt mot veggen, lugget, sparket og kastet gjenstander som askebeger, tallerkener og annet kjøkkenutstyr mot henne.

Videre er moren tiltalt for å ha truet datteren med utsagn om at hun ville drepe henne. Hun skal også hatt aggressive utfall der hun ukontrollert kastet gjenstander rundt seg og sagt ting som at datteren var «stygg», «skitten» og «du er ikke datteren min lenger».

Flere vitner

Politiadvokat og aktor i saken, Lill Vassbotn, sier til Avisa Oslo at saken er basert på fornærmedes forklaring, og at den er etterprøvd opp mot flere vitner som har kjent til moren og datteren gjennom årene.

– I tillegg er det en rekke dokumenter som er hentet fra offentlige instanser, som har vært involvert gjennom oppveksten. Det har bare vært de to, og uten at jeg vil prosedere saken i media, så kan jeg si at hun ha hatt en vanskelig oppvekst, sier Vassbotn.

– Hvorfor ble først saken anmeldt 20 år etter at volden skal ha startet?

– Jeg kan ikke si så mye, men det har vært en prosess for fornærmede. Dette er en alvorlig tiltale som gjelder grov overtredelse i familieforhold, sier Vassbotn.

Forvaringsdømt ringte fra fengselet – skal ha forsøkt å påvirke barna sine til å endre forklaring

– Kjenner seg ikke igjen

I tiltalen fremkommer det at fornærmede har utviklet posttraumatisk stresslidelse, tilbakevendende depressiv lidelse og generalisert angst, med vesentlig redusert arbeidsevne og fungering i dagliglivet.

Det vil bli lagt ned påstand om erstatning og oppreisning til fornærmede. Avisa Oslo har ikke lykkes å få en kommentar fra bistandsadvokat Elisabeth Tørresby.

Saken går over fire dager i Oslo tingrett fra 8. november.

– Hun nekter straffskyld, og kjenner seg ikke igjen i gjerningsbeskrivelsen. Hun synes det er en veldig trist sak, sier morens forsvarer, Siri Barfod.

Mann (29) dømt for grov familievold: Truet med å «slå ungen ut» av samboeren