Høsten 2019 besluttet aksjonærene i Axo Finans å selge til det amerikanske oppkjøpsfondet Corsair Capital.

Prisen var hemmelige, men ifølge Dagens Næringsliv var selskapet verdsatt til om lag 500 millioner kroner i forbindelse med transaksjonen.

Liten aksjepost

Blant dem som tjente på det i fjor, var Monica Romset fra Alna. I skattelistene for 2020 er hun oppført med en skattbar inntekt på 24,7 millioner kroner, et betydelig hopp fra 2,7 millioner kroner året før.

– Jeg hadde en liten aksjepost i Axo Finans, forteller Romset til Avisa Oslo.

Axo Finans ble startet opp i 2008 av Stig Arff og Morten Armand Johansen. Forretningsmodellen var å knytte lånetakere til banker, som deretter ga dem provisjon for å skaffe dem kunder – i hovedsak for forbrukslån.

Da myndighetene i 2019 tok grep for å begrense nordmenns tilgang på slike lån, ble også Axo Finans rammet, skrev Dagens Næringsliv i forbindelse med salget til Corsair Capital.

– Enormt heldig

– Det var noen tidligere kolleger som startet det for drøye ti år siden, og jeg ble med på eiersiden, forklarer Monica Romset.

– Det er ikke noe jeg jobber med til daglig. Jeg er bare en enorm heldig groruddøl som var til riktig sted til riktig, legger hun til.

På spørsmål om hva hun skal bruke pengene på, svarer Romset at hun får hjelp til det av sin nåværende arbeidsgiver Nordea.