Mona Høiness skal flytte og har lagt ut mursteinsvillaen i Eckersbergs gate 47 for salg. Villaen ligger bak en høy hekk og smijernsport noen kvartaler fra Frognerparken, og har prisantydning på hele 125 millioner kroner. Boligen er for øyeblikket den mest kostbare som er til salgs på Finn.

Høiness har både bodd i og leid ut boligen, som hun fikk testamentert fra et barnløst ektepar. Hun måtte gjennom en årelang rettssak mot slektningene før hun til slutt fikk kontroll over arven.

Portnerbolig og store stuer

I tillegg til hovedhuset har den herskapelige villaeiendommen en portnerbolig og dobbel garasje. Boligen er tegnet av arkitektene Halfdan Berle og Ulf Berbom.

Hovedhuset inneholder blant annet en herskapelig hall med en gedigen hovedtrapp i eik og flere store stuer. Bygningsmassen er på hele 758 kvadratmeter.

Det er Roy Blixt i Sem og Johnsen eiendomsmegling som står for salget.

– Det er interessenter fra tid til annen, men dette vil nok ta litt tid. Jeg tror eiendommen kan passe som ambassade eller ambassadørbolig, sier han.

Betent arvestrid

Mona Høiness overtok villaen etter en rettsstrid om en arv som hadde en verdi av rundt 100 millioner kroner. Eiendommen tilhørte tidligere ekteparet Urdal, som Høiness ble kjent med da hun startet sin karriere som advokatfullmektig hos høyesterettsadvokat Per Urdahl.

Da enken Synnøve Urdahl senere skrev testament over den store formuen ga hun alt til Høiness, bortsett fra 50.000 kroner til en institusjon for omplassering av hunder.

Åtte nevøer og nieser av ekteparet mente Urdahl hadde vært betydelig mentalt svekket da hun skrev testamentet og krevde at testamentet skulle kjennes ugyldig.

Høiness gikk imidlertid seirende ut av saken både i tingretten og i lagmannsretten.