Gå til sidens hovedinnhold

Miniøya avlyser: – Skuffet

Miniøya må avlyse festivalen som skulle gått av stabelen om to uker.

Det skriver de i en pressemelding fredag ettermiddag.

I april lanserte Miniøya en nedskalert og pandemitilpasset festival med 200 publikummere fordelt i ulike grupper. Billettene ble revet bort på rekordtid, og på programmet sto blant annet Musti, Arif, Frida Ånnevik, Sol Heilo, Fay Wildhagen, The Needs, LILJA, Myra, Jo Strømgren Kompani, Det Andre Teatret og mange flere.

I tillegg lanserte Miniøya en helt ny babyfestival for de aller minste, med ambisjon om å gi vårt aller yngste publikum en av livets første kulturelle grunnsteiner.

– Vår største drivkraft er å skape store opplevelser for de minste, og vi vet at savnet etter sosiale møteplasser og behovet for fysiske kulturarrangementer aldri har vært større, sier daglig leder for Miniøya, Solveig Riiser.

Hindret av reglene

På pressekonferansen for Oslo forrige fredag ble det kun åpnet for å samle 30 personer på arrangementer utendørs uten faste tilviste plasser. Å avvikle Miniøya for dette antallet i Tøyenparken er naturligvis ikke bærekraftig verken av hensyn til publikum, miljøet, samarbeidspartnere eller nabolaget på Tøyen. Miniøya ser derfor ingen annen utvei enn å avlyse årets festival.

Les også

Billettene ble revet bort: – Håpet om å gjennomføre er veldig sterkt

Riiser uttalte til Avisa Oslo før forrige ukes festival at hun håpet byrådet ville prioritere å åpne for aktiviteter for barn og unge fremfor skjenking. Slik ble det altså ikke.

– Skuffet

– Den siste uka har vi gjort alt vi har kunnet i et forsøk på å redde årets festival, og opplever at definisjoner og prioriteringer veier tyngre enn vurderinger av smitterisiko – all den tid det kan samles flere innendørs på et kjøpesenter enn på et kulturarrangement i Tøyenparken. Først og fremst er vi skuffet over at barna og kulturen nok en gang må stille seg bakerst i gjenåpningskøen, sier Riiser.

Les også

Øyafestivalen er avlyst

Les også

Kulturlivet om gjenåpningsplanen: – Merkelig at kjøpesentrene får åpne opp, men ikke vi

Les også

Over Oslo er avlyst. Dette sier Øyafestivalen om sine planer

Kommentarer til denne saken