– Skiføret i høyden holder nå, i alle fall over helgen og inn i neste uke, forteller løypebas Roar Grønvold i Bymiljøetaten på telefon til Nordre Aker Budstikke fredag kveld.

Sammen med kollegaene i Bymiljøetaten har han kjørt opp mer enn ti mil med skiløyper i Oslomarka fredag.

– Så fort det kom snø i marka nå, så kasta jeg det jeg hadde i hendene for å få preppa før helgen. Folk er så klare for å komme seg ut på ski nå, så vi har jobbet i mange timer i dag. Og når vi ser hvor mange som kommer seg ut på ski i morgen, så tror jeg det er verdt det, sier Grønvold til Nordre Aker Budstikke.

Det er nå kjørt opp spor fra Frognerseteren til Tryvannstua og inn til Skjennungen og til Nordmarkskapellet.

Med scooter har de kjørt Skomakerløypa, og bort til den nye løypa til Lillevann stasjon. Videre er det kjørt fra Frognerseteren til Ullevålseter, og fra Ullevålseter til Sognsvann, både på øst- og vestsiden. Og så er det kjørt løypa Sognsvann-Grinda-Hammeren.

Det er drøye ti mil kan Grønvold fortelle til Nordre Aker Budstikkes journalist.

Det har kommet drøye 20 centimeter nysnø på Tryvann, og utover litt grus i løypa akkurat rundt Sognsvann og Brekke skal det være kjempefine forhold.

Det er overskyet og temperaturer mellom -5 og 0 i Marka nå på morgenen. Siden det er mildere er det også mer konsistens på nedbøren. Dette har gjort det mulig å begynne å pakke mange av skogsbilveiene, kan Skiforeningen fortelle på sine hjemmesider.

HER kan du også se Skiforeningens løypekart.

Delikatessebutikken i Gamle Oslo feirer fem år: – Det er nok ikke hit veganeren kommer når han skal ha fest

Stor oversikt: Her får du den rimeligste – og dyreste – lutefisken

Suksessforfatter Ingvild Rishøi: – Det er bra at rusmisbruk er så synlig i Oslo