– Det har vært en grå start på dagen i dag, men nå begynner sola å gløtte litt gjennom utenfor her nå, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Avisa Oslo fra Meteorologisk Institutts lokaler på Blindern i Oslo.

Utover ettermiddagen kan det bli riktig så fint, om sola klarer å trenge gjennom skylaget. Det samme gjelder også for tirsdag, hvor man også må vente seg en grå start på dagen, med lokal tåke gjennom natta.

Tirsdag kan det bli opp mot 15 varmegrader i Oslo. Det er ofte vanskelig å si hvor lang tid det tar før det sprekker opp, når skydekket er så lavt som det er for øyeblikket. Litt lenger vest og sør har skylaget allerede sprekket ordentlig opp.

Granerød peker på flere ting som tyder på at våren er kommet allerede.

Det ene er selvsagt datoen. Mars er den første vårmåneden, og denne uka går vi over i april. I helgen stilte vi klokka én time fremover, slik at det blir én ekstra time med sol på kvelden.

– For å ha vår skal gjennomsnittstemperaturen ligge mellom 0 og 10 varmegrader hele døgnet. Våren er her, men det er ikke utypisk at det veksler mellom perioder med litt varmere og litt kaldere vær, forklarer meteorologen.

Pollen har også begynt å gjøre seg gjeldende, et klart tegn på at det e er begynt å spire og gro i naturen.

For øyeblikket er det moderat spredning av or- og hasselpollen.

Send oss ditt vårbilde på tips@ao.no!